Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι Αμαρουσίου (ΦΩΤΟ)

Φωτορεπορτάζ Αλέξιος Νικολουτσόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι Αμαρουσίου την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 21 Απριλίου 2017.
Ὄρθρος καί Πανηγυρική Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ Ἀρτοκλασίας καί Θείου Κηρύγματος χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Ἀμαρουσίου καί Ὠρωποῦ κ. Κυρίλλου.
Ο Ιεροκήρυκας, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Αρχοντός κήρυξε το θείο λόγο προς το πυκνό εκκλησίασμα και μίλησε για τον ιστορικό ναό της Ζωοδόχο Πηγή του Μπαλουκλί .
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας ιερούργησε και ευχήθηκε σε όλους «Χριστός Ανέστη», ενώ επαίνεσε τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη π. Ευγένιο Αράνκι και της κυρίες του Συλλόγου Ανεγέρσεως για τον αγώνα και τις προσπάθειες που κάνουν για την αποπεράτωση του Ναού.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις του ιερού ναού θα κλείσουν με τον μεθέορτο Ἑσπερινό καί ἐν συνεχεία ἡ λιτάνευσις τῆς Ἱερᾶς εἰκόνος, την ὁποία θα συνοδεύσει ἡ φιλαρμονική τοῦ δήμου Ἀμαρουσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΤΙ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΟΣ

 Περί τῆς ἐσωτερικῆς καταστάσεως τοῦ ἁμαρτωλοῦ, ὅστις ἀρχίζει νά ἀποφεύγῃ τήν ἁμαρτίαν διά τοῦ Μυστηρίου τῆς μετανοίας καί ἐξομολογήσεως. Ὅταν ὁ ἁμαρτωλός … [...]

Παύλος: Ο Μέγας Απόστολος των Εθνών

Του Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου - Καθηγητού | Romfea.gr  Ο μέγας Απόστολος των Εθνών Παύλος δεν ανήκε στη χορεία των δώδεκα Αποστόλων. Δε γνώρισε τον Κύριο όσο … [...]

Θεμελίωση νέου Ι. Ναού και Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων … [...]