Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι Αμαρουσίου (ΦΩΤΟ)

Φωτορεπορτάζ Αλέξιος Νικολουτσόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι Αμαρουσίου την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 21 Απριλίου 2017.
Ὄρθρος καί Πανηγυρική Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ Ἀρτοκλασίας καί Θείου Κηρύγματος χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Ἀμαρουσίου καί Ὠρωποῦ κ. Κυρίλλου.
Ο Ιεροκήρυκας, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Αρχοντός κήρυξε το θείο λόγο προς το πυκνό εκκλησίασμα και μίλησε για τον ιστορικό ναό της Ζωοδόχο Πηγή του Μπαλουκλί .
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας ιερούργησε και ευχήθηκε σε όλους «Χριστός Ανέστη», ενώ επαίνεσε τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη π. Ευγένιο Αράνκι και της κυρίες του Συλλόγου Ανεγέρσεως για τον αγώνα και τις προσπάθειες που κάνουν για την αποπεράτωση του Ναού.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις του ιερού ναού θα κλείσουν με τον μεθέορτο Ἑσπερινό καί ἐν συνεχεία ἡ λιτάνευσις τῆς Ἱερᾶς εἰκόνος, την ὁποία θα συνοδεύσει ἡ φιλαρμονική τοῦ δήμου Ἀμαρουσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκεί που δεν φαίνεται o Θεός

Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός,στη πραγματικότητα υπάρχει!Εκεί που νομίζεις ότι είσαι μόνος,εκεί είναι που σε περιτριγυρίζει ο Θεός.Εκεί που λες ότι κανείς δεν σε ακούσει, … [...]

Νεο-αθεΐα και Νέοι

Πολλοί νέοι γοητεύονται από ένα κύμα νεο-αθεΐας το οποίο κατακλύζει το Ίντερνετ και τα ΜΜΕ. Οι νεο-άθεοι προβάλλουν ως βάση του αγνωστικισμού τους, της άρνησής τους να … [...]

«Αναζητώντας την Αγιότητα»

Σύμφωνα με τον π. Αλέξανδρο Σμέμαν: «Η αγιότητα των αγίων δεν είναι παρά η αποκάλυψη και η πραγματοποίηση της αγιότητας που ο καθένας μας έλαβε κατά την ημέρα του … [...]