Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης στη Νέα Τίρυνθα (ΦΩΤΟ)

Στις 31 Αυγούστου 2017, η εκκλησία μας εορτάζει την κατάθεση της Τιμίας Ζώνης και πανηγυρίζει όλως ιδιαιτέρως ο Ενοριακός Ιερός ναός της Τιμίας Ζώνης στη Νέα Τίρυνθα.
Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 30 Αυγούστου εψάλλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος, κ. Χρυσοστόμου Παπουλέση.
Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.
Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 31 Αυγούστου, εψάλλει η ακολουθία του όρθρου και Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος προέβει και στην χειροθεσία ενός νέου αναγνώστου που θα διακονεί το Ιερό Βήμα καθώς και το αναλόγιο του Ναού, του Ιεροψάλτη Λεβεντογιάννη Θεοδώρου από την Τίρυνθα, μαθητή Λυκείου.
Ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής όταν ήταν εφημέριος ο π. Γ. Κεραμιδάς.
Ο ναός ανακαινίσθηκε στις 5 Μαΐου 1966 από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Χρυσόστομο Β’.
Ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Γκιώνης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο καθώς και τους Ιερείς που τίμησαν την μεγάλη εορτή της Παναγίας.
{youtube}Qy0sgz9OazY{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο νεομάρτυρας Νικόλαος ο παντοπώλης

Πολλοί έφηβοι μαρτύρησαν για την πίστη του Χριστού. Πολλοί έφηβοι βασανίστηκαν προκειμένου να αλλαξοπιστήσουν. Πολλοί έφηβοι έγιναν άγιοι, γιατί αντιστάθηκαν στους … [...]