Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ι.Μ. Λέρου (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και μεγάλο πλήθος κόσμου, ντόπιους και ομογενείς μας, έγινε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον εορτάζοντα Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Λέρου κ. Παϊσίου, και την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Νήσου.
Παρέστησαν όλες οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του νησιού.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ι.Εικόνας, την οποία συνόδευσαν η Δημ.Φιλαρμονική και Στρατιωτικό άγημα του 5/42 Συντάγματος.
Μέτρα τάξης κράτησε με τον καλύτερο τρόπο η Λιμενική Αρχή, την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Την επομένη, Κυριακή 6/8 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Φωτογραφίες-βίντεο : «Αλήθεια FM», Ν.Μαμάκας, Ε.Χαλίκου, Μ.Μέρης.
ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ
Και στην Λέρο εορτάστηκε με λαμπρότητα η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ενοριακό Ι.Ναό, με την παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ετελέσθη Ι. Παράκλησις και η ευλόγησις της «απαρχής της σταφυλής».
Την επομένη, Κυριακή 6/8 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Θεοφ.Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η πιο παλιά καμπάνα στην Κέρκυρα

Η παλαιότερη, πιθανότατα, καμπάνα του νησιού εντοπίστηκε και παρουσιάζεται από τον Γεράσιμο Δημουλά μέσα από άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή … [...]