Εορτή της Παναγίας «της Σηλυβριανής» στην Καβάλα (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η επέτειος του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καβάλας της Ιεράς και Αποστολικής Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός η ιερά και θαυματουργός εικόνα της Παναγίας «της Σηλυβριανής», στην οποία με ευλάβεια προσηύχετο ο Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως, και είναι φερμένη από την Σηλύβρια της Ανατολικής Θράκης από τους έλληνες πρόσφυγες κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922. 
Στον εφετινό εορτασμό προέστη, κατόπιν προσκλήσεως της Θρακικής Εστίας Καβάλας και με την κανονική άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος του Οικουμενικού Θρόνου, και με την συμμετοχή πλειάδας εφημερίων των Ενοριών της Πόλεως. 
Την παραμονή της Εορτής, μετά την ακολουθία του εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας «της Σηλυβριανής» στους δρόμους και στα γραφικά «σοκάκια» της Ενορίας, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθους κόσμου.
Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μετά την απόλυση παρατέθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιου της Ενορίας δεξίωση στην αίθουσα δεξιώσεων του ιερού Ναού.
Την ευθύνη για την οργάνωση, προετοιμασία και την πραγματοποιήση της πανηγύρεως, όπως κάθε χρόνο, είχε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερς π. Γεώργιος Παπαβέργος, εφημέριος της Ενορίας του ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Καβάλας σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Θρακικής Εστίας Καβάλας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]