Εορτή της Πεντηκοστής στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων (ΦΩΤΟ)

Την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία μας εορτάζει την Γενέθλιο ημέρα της, πανηγύρισε με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων την Κυριακή 16 Ιουνίου έ.ε..
Νωρίς το πρωί στην Ακολουθία του Όρθρου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ενώ στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε εν συνεχεία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων συλλειτουργούντων του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.
Ευλαβείς προσκυνητές από την Ιερά Μητρόπολη μας αλλά και από άλλες Μητροπόλεις , Αρχοντες του τόπου μας, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Άρχοντες Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, προσήλθαν για να προσκυνήσουν στην Ιστορική αυτή Ιερά Μονή και να συμμετέχουν των λατρευτικών συνάξεων.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Άγιο Πνεύμα μένει στον αιώνα, φωτίζει και οδηγεί την Εκκλησία εις πάσαν την Αλήθειαν.
Μετά τη Θεία Λειτουργία οι Τρεις Ιεράρχες τέλεσαν την Ακολουθία του Εσπερινού του Αγιου Πνεύματος, κατά τον οποίο ανέγνωσαν και τις ευχές της Γονυκλισίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Εικόνος συλλιτανευόντων των πιστών.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]