Εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Ι.Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Στην πόλη της Καστοριάς τιμώνται δύο βυζαντινά Παρεκκλήσια στο όνομα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και η ευλάβεια των Καστοριανών για τον “Αγι’αντρά”, όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, είναι μεγάλη.
Άλλωστε, κατά τους Πατέρες της Αγίας μας Εκκλησίας, ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας πέρασε και από τη Μακεδονία.
Καθόλου παράδοξο να πέρασε και από το τότε γνωστό εμπορικό κέντρο το «Κέλετρον», σημερινή Καστοριά, ο Πρωτόκλητος Απόστολος, εξ’ου και η ευλάβειά τους, όπως και η παρουσία δύο βυζαντινών Εκκλησιών.
Το απόγευμα της παραμονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Ντολτσό, από εκεί που πέρασε και κήρυξε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, με την παρουσία πλήθους πιστών Καστοριανών, ενώ ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου του Ρουσούλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο του (ΦΩΤΟ)

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ πραγματοποιήθηκαν οι φετινές Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο και Προστάτη Άγιο της πόλεως του … [...]

H Μεγάλη Νίκη της Ζωής

Η Ζωή είναι μια τόση δα μικρή ζαχαρίτσα. Ζει ανέμελα στην αγαπημένη της Ζαχαροχώρα, παρέα με τους ξεχωριστούς της φίλους. Όμως ένα τρομερό γεγονός θα συμβεί και θα … [...]