Εορτή του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

 
Ημέρα χαράς, ευφροσύνης και αγαλλιάσεως στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
Σήμερα 8η Φεβρουαρίου 2020, εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε στο Ιερό Πατριαρχικό παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων.
Κατ’ αυτήν έψαλαν οι Αφρικανοί μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος» η οποία εδρεύει στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, με την καθιερωμένη τάξη και το Αλεξανδρινό τυπικό.
Το παρεκκλήσιο του Πατριαρχικού Μεγάρου, είναι αφιερωμένο στους Αγίους Θεοδώρους, στο οποίο τελούνται οι καθημερινές ακολουθίες σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό.
Το τέμπλο του Ναού μεταφέρθηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου από το ιστορικό ελληνικό Κοτσίκειο Νοσοκομείο Αλεξανδρείας, σήμερα Γκαμάλ Αμπντ ελ Νάσερ.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος παρουσίασε την Ιερά εικόνα πάντων των εν Αφρική ασκήσει και αθλήσει διαλαμψάντων Αγίων, αρίστης τεχνοτροπίας, έργο νέων Αγιογράφων εκ Θεσσαλονίκης, την οποία και καθαγίασε.
Να αναφερθεί ότι η εικόνα είναι δωρεά της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης.
Ο Μακαριώτατος έμπλεος με αισθήματα χαράς και ιεράς συγκινήσεως ευχήθηκε πλούσια τη χάρη και το φωτισμό του Τριαδικού Θεού στους Αφρικανούς Μαθητές, τις Πρεσβείες των Αγίων Θεοδώρων και πάντων των εν Αφρική Αγίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνοδική Θεία Λειτουργία για τα 45 χρόνια Αρχιερατικής διακονίας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Μέ ἰδιαίτερη χαρά, ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, ἀνακοινώνει, ὅτι, μέ ὁμόφωνη Ἀπόφαση Αὐτῆς, θά ἑορτασθεῖ ἡ ἐπέτειος τῆς συμπλήρωσης σαράντα πέντε ἐτῶν … [...]

Τα Ελληνικά γράμματα στη Βόρειο Ήπειρο

Καθώς διανύουμε την τρίτη δεκαετία του συνεχούς αγώνα για τον εκδημοκρατισμό της πρώην διδακτορικής Αλβανίας, πολλά είναι τα κείμενα και οι ποικίλες δημοσιεύσεις που … [...]

Σκέψου πριν μιλήσεις

– Αχ Λιονταρή μου, μη με πλησιάζεις σήμερα, γιατί το στόμα σου μυρίζει άσχημα! Ο βασιλιάς των ζώων θυμωμένος με την παρατήρηση της γυναίκας του της λιονταρίνας, … [...]