Εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ι.Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε την 6η του τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η εορτή του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.
Επίκεντρο της μεγάλης αυτής εορτής, ήταν οι ενοριακοί Ιεροί Ναοί των περιοχών της Αυγής και των Λαγυνών, όπου κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, των Ευχαριστιακών Συνάξεων αντιστοίχως προεξήρχαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Πύργου κ.κ. Ηλίας (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και Θερμών κ.κ. Δημήτριος.
Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το οποίο προσήλθε με ευλάβεια μεγάλη για να τιμήσει τον προστάτη και έφορο της κωμοπόλεως των Λαγυνών, ήταν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Λαγυνών κ. Αστέριος Μουζίκας, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, αντιπροσωπίες των Πολιτιστικών Συλλόγων ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, καθώς επίσης και μαθητές και μαθήτριες με την Γαλανόλευκη Σημαία ανά χείρας.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του σήμερα τιμωμένου Αγίου Νικολάου, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «η ψυχή του Αγίου Νικολάου, έγινε μυροθήκη της Θείας Χάριτος, καθέδρα του Αγίου Πνεύματος και η ζωή του λαμπρό παράδειγμα αρετής και οσιότητας».
»Στο πρόσωπο του Αγίου Νικολάου, μπορεί να βρει ο καθένας κάτι ξεχωριστό να θαυμάσει. Είναι πρότυπο για όλα και όλους, όπως σημειώνει και ο υμνογράφος του σ΄ αυτόν οι ποιμένες και διδάσκαλοι βρίσκουν τον καλό ποιμένα και τον καλό διδάσκαλο, τον μιμητή του Χριστού και ένα αληθινό και ασύγκριτο πρότυπο μιμήσεως».
Εν συνεχεία του λόγου του ο Θεοφιλέστατος, αναλύοντας το τροπάριο του Αγίου Νικολάου, σημειώνοντας τις αρετές που περιγράφονται και τονίζοντας ότι «το τρίπτυχο της Πίστεως, της Πραότητος και της Εγκράτειας, είναι το μυστικό της δόξης των θαυμάτων του, αλλά και το γνώρισμα όλων των Αγίων. 
»Αυτές οι αρετές δεν αφορούν μόνο τους Αγίους αλλά και όλους εμάς, που θα πρέπει να μιμούμεθα τους Αγίους στο τρόπο της ζωής τους, ώστε να γίνουμε και εμείς κληρονόμοι της αιωνίου ζωής, αρκεί να έχουμε θέληση και διάθεση για αγώνα αληθινό». 
Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, τελέσθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της παλαιάς Εικόνος του Αγίου Νικολάου και του Σεπτού και Χαριτοβρύτου Λειψάνου του, στους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως των Λαγυνών, η οποία και κατέληξε κατά το έθος εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης, όπου και πραγματοποιήθηκε η Απόλυσις και η διανομή του Αντιδώρου. 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκδημία Αρχιμ. Θεοκλήτου Απαταγγέλου

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου, εξεδήμησε προς Κύριο σε ηλικία 82 ετών ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αμπατάγγελος. Είχε διατελέσει επί σειρά ετών Αρχιδιάκονος … [...]

Εκδημία Αρχιμ. Θεοκλήτου Αμπαταγγέλου

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου, εξεδήμησε προς Κύριο σε ηλικία 82 ετών ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αμπατάγγελος. Είχε διατελέσει επί σειρά ετών Αρχιδιάκονος … [...]

9942 – Θύρες και παράθυρα από κτήρια του Αγίου Όρους. Έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Λουζικιώτη στο «Αρχοντικό των Μπενιζέλων»

Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Δημή-τρη Γ. Λουζικιώτη -τμήμα του φωτογραφικού project «Άθως Θύραυλοι Στώμεν»- παρουσιά-ζεται από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στο … [...]

ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Ο Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, Επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου εορτάζεις τις 12 Δεκεμβρίου. Ανήκει στην ιερή φάλαγγα των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας των πρώτων … [...]

Τι βγάζει;; Τι κερδίζει;;

Ένας βασιλιάς πέρασε επίσημα από ένα έρημο λόγγο. Εκεί είδε ένα φτωχό άνθρωπο πού έβοσκε λίγες γίδες. Και απόρησε. Γιατί τον είδε ήρεμο και ειρηνικό.Έρωτάει λοιπόν ο … [...]

Γίνε έξυπνος

  Όσο πλησιάζετε τον Θεό, τόσο είστε πιο προσεκτικοί, χωρίς να το επιδιώκετε, σε όλα τα πράγματα αλλά και στα πνευματικά. Προσέχοντας για τη ψυχή σας, γίνεστε με … [...]