Εορτή του Αγίου Τρύφωνος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Καστοριά (ΦΩΤO)

Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος στον οικισμό Νέας Λεύκης, εορτάστηκε ο Μεγαλομάρτυρας αθλητής του Χριστού, ο νεαρός βοσκός της Λαμψάκου, Άγιος Τρύφων.
Το πνευματικό αυτό καταφύγιο στέγασε και φέτος πολλές ψυχές που έσπευσαν να προσευχηθούν στον προστάτη Άγιο της περιοχής τους και να συμμετάσχουν στις Ιερές προς τιμήν του Ακολουθίες.
Έτσι, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και πλήθους Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ τέθηκε προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του εορταζομένου Αγίου.
Μετά την ευλόγηση των προσφερομένων άρτων, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείο Λόγο, αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Τρύφωνος με βάση το χωρίο της προς Φιλιππησίους επιστολής «πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντι με Χριστώ».
Προ της Απολύσεως, τελέστηκε ο Αγιασμός του νέου μηνός Φεβρουαρίου.
Την κυριώνυμη ημέρα, ο λαός πλήρωσε από νωρίς τον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχει στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία στη Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Ποιμενάρχης της ακριτικής επαρχίας της Μακεδονίας, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου π. Αθανασίου Γιαννουσά, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Νεκταρίου Κακουλίδη και Ιερέων της Μητροπόλεως.
Στον εμπνευσμένο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο χωρίο του Αποστόλου Παύλου στην προς Τιμόθεον επιστολή : «Μνημόνευε Ιησούν Χριστόν εγηγερμένον εκ νεκρών».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου, αλλά και λαχανικά και φρούτα, όπως ορίζει η παράδοσή μας, αφού ο Άγιος Τρύφων είναι ο προστάτης των κήπων, των αμπελουργών, των σπαρτών και γενικώς της γεωργικής παραγωγής.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]