Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Ι.Μ. Χίου (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα βαθειάς πίστεως και ευλαβείας, αλλά και ιστορικών αναμνήσεων εόρτασαν οι απόγονοι των Μικρασιατών προσφύγων τον προστάτη τους Άγιο Χαράλαμπο στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βαρβάσι της Χίου, όπου και ευρίσκεται η ιστορική εικόνα του Αγίου, η οποία και μετεφέρθη με θαυματουργό τρόπο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.
Τόσο κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, όσο και κατά τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, μεγάλος αριθμός κληρικών, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Επιτροπάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, και πλήθους λαού, προσευχήθηκαν στον Άγιο, παρακαλώντας να χαρίζει υγεία στους ασθενείς, παραμυθία στους θλιβομένους, συνδρομή στους πτωχούς και κυρίως πρεσβεία στο Θεό για να κληρονομήσουν την Βασιλείαν των Ουρανών.
Ο Σεβασμιώτατος τόσον κατά τον Εσπερινό, όσον και κατά την Θ. Λειτουργίαν κηρύσσων τον Θείον Λόγον ανεφέρθη στον σύμφωνο προς τις βιβλικές επιταγές μαρτυρικό θάνατο του Αγ. Χαραλάμπους, αλλά και στους ανά τους αιώνας διωγμούς των πιστευόντων από τους αρνητές της πίστεως στο Χριστό.
Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το παράσημο του Σταυρού του Αγίου Ισιδώρου της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου στο Μικρασιατικό Σωματείο «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ο ΦΑΡΟΣ» για την πολύχρονη πορεία του και εργασία του στη διατήρηση της Μικρασιατικής Μνήμης των Μελών του.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Χίου, η μαθητιώσα νεολαία και πλήθος πιστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λέοντος του Πάπα Ρώμης. O Άγιος Λέων υπήρξε από τούς μεγαλύτερους υπερασπιστές και προμάχους της ορθόδοξης … [...]

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]