Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παρίσι

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Παρισίων, ο δεύτερος ελληνορθόδοξος ναός της πρωτεύουσας της Γαλλίας.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος ομίλησε για τη συμβολή των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην ενδυνάμωση, αναγνώριση και οργάνωση της Εκκλησίας μετά από αιώνες διωγμών, και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρηγίου κ. Ειρηναίο για την αγάπη και την πρόσκληση να προστεί του Εσπερινού.
Ανήμερα της εορτής λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Νικολάου Ξένου και του Πρωτοπρ. π. Χρήστου Μομπέλα.
Ο Σεβασμιώτατος στο μεστό κήρυγμα προς το εκκλησίασμα ανέλυσε το βίο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με αναφορές στην εφαρμογή των χαρισμάτων τους από τους ηγέτες του κόσμου στη σημερινή εποχή.
Συμπροσευχόμενος παρέστη τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προϋποθέσεις για την επιτυχία του γάμου

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις που η πείρα της Εκκλησίας και των αγίων θεωρεί απαραίτητες για την επιτυχία του χριστιανικού γάμου και την … [...]

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο)

12. Παντελώς αδύνατο γιατί ήταν πρόβλημα γενετικής Λευκωσία «Παντρεύτηκα το 1981 και μετά παρέλευση τεσσάρων χρόνων διεπίστωσα ότι ήταν δύσκολο να γίνει τεκνοποίηση. … [...]