Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Στην ιστορική Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Πόλεώς μας, κατά την Θεία Λειτουργία της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών (Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου Θεολόγου και Ιωάννου Χρυσοστόμου), την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και αντιπροσωπείες μαθητών από τα Σχολεία της Ενορίας με τις σημαίες τους, όπω ςκαι αρκετοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ετίμησαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα (αφού κατ’ οικονομίαν, λόγω της αποφάσεως του Υπουργείου Παιδείας να χαρακτηρίσει την ημέρα των Τριών ιεραρχών ως αργία είχε πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός την προηγουμένη ημέρα 29 Ιανουαρίου) τους Προστάτες της Ελληνικής Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων.
Στη διάρκεια του Κοινωνικού, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ανέγνωσε το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο με ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως, είχε αποσταλεί και σε όλα τα Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη Αρτοκλασία υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων στα Σχολεία μας, την οποία προσέφεραν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Ενορίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τους παρόντες, κάλεσε όλους να γίνουν «εραστές» των λόγων και της ζωής των Τριών Ιεραρχών και ποτέ να μην ενταχθούν σε όσους δεν αγαπούν τους Αγίους, είτε λόγω αδιαφορίας, είτε λόγω των μηνυμάτων Τους, τα οποία δεν συμφέρουν πολλούς εκ των επιφανών αυτού του κόσμου και γι’ αυτό θέλουν να εξοβελίσουν κάθε τι που παραπέμπει σε ζωή αληθινή και σε σχέση με τον Θεό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]