Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην πόλη Σφαξ της Τυνησίας (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών στην πόλη Σφαξ της Τυνησίας ύστερα από πάροδο πολλών ετών.
Ως γνωστόν, ο εν λόγω Ναός, χτισμένος από Έλληνες σφουγγαράδες προ 100 και πλέον ετών, τελεί υπό ανακαίνιση καθότι κατέρρευσε από τη φθορά του χρόνου προ 15ετίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος ετέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και εν συνεχεία Αρτοκλασία, παρουσία του Εξοχ. Πρέσβεως της Ελλάδος κ. Ευαγγέλου Τσαούση, του Στρατιωτικού Ακολούθου της Πρεσβείας κ. Μιχαήλ Αναγνωστοπούλου, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Τυνησίας κ. Ιωάννου Δύντσικου και των ολίγων εναπομεινάντων Χριστιανών.
Ας σημειωθεί, ότι η ανακαίνιση του εν λόγω Ναού, παρά τις δυσκολίες, πραγματοποιείται με τις σύντονες προσπάθειες της Ι. Μητροπόλεως, της Ελληνικής Πρεσβείας και της Ελληνικής Κοινότητος και είναι σημαντική για την διαφύλαξη της Ελληνορθοδόξου κληρονομιάς και παρουσίας εν μέσω αλλοεθνών και αλλοθρήσκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Επίσημη Τελετή: Η Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική Τέχνη στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας της UNESCO

Tην «ιστορική» εγγραφή της Βυζαντινής Μουσικής – Ψαλτικής Τέχνης στον Διεθνή Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της … [...]

Το ''Αλάθητο'' (19/2/2020)

"πλάγιος του πέμπτου" 1. Ο ήχος του λαμπρού αηδονιού έφθασε μέχρι την Λίμνη Πλαστήρα. Ο ένδοξος Στρατηγός υποδέχθηκε τον Ενδοξώτατο μπαμπά του ψάλτη. Σίγουρα έγινε το … [...]