Εορτή των Χριστουγέννων στην Κεντρική Αφρική (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα λαμπρότητα και σεμνότητα τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες της παραμονής των Χριστουγέννων στο Κολουέζι, ο Όρθρος, οι Μεγάλες Ώρες, και η Εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ενώ αρκετοί πιστοί προσήλθαν από τις πρωινές ώρες μέχρι τέλους της ακολουθίας και κοινώνησαν.
Πολλοί προσήλθαν και στο μυστήριο της Ιεράς εξομολόγησης και ετοιμάστηκαν κατάλληλα δια την μεγάλη ημέρα των Χριστουγέννων.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάγκας με Ιερείς και διακόνους μετέβη στην συμπρωτεύουσα του Κονγκό στο Λουμπουμπάσι και εόρτασε μαζί με τον απόδημο Ελληνισμό, οποίος με λαχτάρα περίμενε τις άγιες αυτές ημέρες και διάβασε την Πατριαρχικήν εγκύκλιον για το μέγα μυστήριο της ενανθρώπησης του Χριστού.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις Πατριαρχικές ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β΄ για τις άγιες ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.

Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα … [...]