Εορτασμός Αγίου Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης στο Άργος Ορεστικό (ΦΩΤΟ)

Ο Σύλλογος Σαμαριναίων του νομού Καστοριάς τίμησε φέτος με κάθε επισημότητα την μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης και του συναθλητού του Γεωργίου του Καστοριέως. Η μνήμη του τιμάται νωρίτερα στην Καστοριά μιας και το καλοκαίρι οι Σαμαριναίοι βρίσκονται στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Έτσι, το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού.
Συγκεκριμένα, στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.
Μετά την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο στο εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στη σημασία των Μαρτύρων και ιδιαιτέρως των Νεομαρτύρων για όλους εμάς και τόνισε το γνώρισμα που διέθεταν και τους οδήγησε στο να μαρτυρήσουν για το όνομα του Χριστού, το οποίο ήταν η πίστη.
Μετά το τέλος του Εσπερινού, ακολούθησε χορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαμαριναίων και συμμετείχαν πολιτιστικοί συλλογοί των πόλεως Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Κωσταραζίου.
Την κυριώνυμη ημέρα, Κυριακή 30 Ιουνίου, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και των Ιερέων του Ιερού Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην παύλεια φράση: “εμοί το ζην Χριστός και το αποθανείν κέρδος” και επεσήμανε το πως αυτή η φράση βρήκε έμπρακτη εφαρμογή στους Νεομάρτυρες της Πίστεως, όπως ο τιμώμενος Άγιος Δημήτριος εκ Σαμαρίνης και ο Άγιος Γεώργιος ο Καστοριεύς.
Ευχαρίστησε τέλος τους Σαμαριναίους για την αγαθή και ευλαβική πρόθεσή τους κάθε χρόνο να τιμούν τον συντοπίτη τους Άγιο.
Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου και των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΖ΄ (17η) Ιουλίου, μνήμη της Αγίας και καλλινίκου Μάρτυρος ΜΑΡΙΝΗΣ.

Μαρίνα η μακαρία κόρη και καλλιπάρθενος Μάρτυς ήτο από την Αντιόχειαν της Πισιδίας, τον καιρόν Διοκλητιανού ή Κλαυδίου Καίσαρος εν έτει σο΄ (270), από γονείς περιφανείς. … [...]

Δεν εχουμε αλλο δρομο απο την αγαπη! Μολις κυκλοφορησε το νεο βιβλιο του Μακαριστου Μητροπολιτη Σισανιου και Σιατιστης Παυλου

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΗ αγάπη είναι, η ζωή και η ζωή έχει αξία όταν βιώνεται σαν αγάπη. Οι εγωισμοί, ο φθόνος, οι ιδιοτροπίες, που διώχνουν την αγάπη απ' την καρδιά μας, είναι … [...]