Εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο ορεινό Μαλανδρένι (ΦΩΤΟ)

Φωτορεπορτάζ: Ευάγγελος Μπουγιώτης

Αρχιερατική Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο ορεινό Μαλανδρένι Αργολίδος, στα πλαίσια των διήμερων εορτασμών για την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκεΥποδοχή της Τιμίας Δεξιάς Χειρός του εν Αιγίνης Πατρός ημών Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού με κάθε λαμπρότητα.
Η υποδοχή έγινε στα προπύλαια του Ιερού Παρεκκλησίου από κλήρο και λαό.
Το ιερό λείψανο που ήρθε από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος μαζί με τον Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερά παράκληση προς τιμήν του Εν Αγίοις Πατρός Ημών Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, και κατόπιν έγινε η αναχώρηση το ιερού Λειψάνου.
Να σημειωθεί ότι τις ακολουθίες έψαλε χορός υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Δημήτριος Καρκαλάτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποση ωρα να προσευχομαι;

Ρώτησα κάποτε ένα νέο 16 ετών:-Αγαπάς, παιδί μου, το Θεό;-Τον αγαπώ πολύ, πάτερ μου, μου απάντησε αυθόρμητα.-Προσεύχεσαι σ’ Αυτόν τακτικά;-Όχι! μου είπε με ειλικρίνεια.Ο … [...]