Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στα Σέρβια Κοζάνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε την Δευτέρα 29 Απριλίου 2019 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σερβίων, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Στην λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, οι Σερβιώτες την καταγωγή Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος (Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης), ο Αρχιερατικός προιστάμενος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Σταμπλιάκας (του ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης), ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Πιστόλας (Αρχιερατικός επίτροπος περιοχής Σερβίων εφημέριος του Ναού και εορτάζον) και ο π. Κων/νος Θεοχάρης (εφημέριος του καθεδρικού Ναού Αγίας Κυριακής Σερβίων).
Το κήρυγμα της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, αναφερόμενος στον βίο του Αγίου και τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι και τον μαρτυρικό του θάνατο.
Με το πέρας του κηρύγματος ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος, παρουσίασε μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, δαπάνη πιστών, την ευλόγησε και την άλειψε με άγιο μύρο προς τιμήν της Βυζαντινής Σπηλαιοεκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Κρεμαστού.
Η εικόνα φέρει τον Άγιο Γεώργιο, την Αγία Κυριακή (πολιούχο των Σερβίων) καθώς και την Σερβιώτισσα Αγία Θεοδώρα βασίλισσα της Άρτας.
Επίσης φέρει τον βράχο του Αγίου Γεωργίου Κρεμαστού καθώς και το Βυζαντινό Κάστρο των Σερβίων.
Ο Σεβασμιώτατος δώρισε στον π. Γεώργιο Πιστόλα επιγονάτιο με τον Παντοκράτορα ως ένδειξη αφοσίωσης στο έργο του επί 25 έτη στον Ναό και 45 έτη συνολικά στην Ιεροσύνη, ενώ δέχτηκε 15 λευκά τριαντάφυλλα για την παρουσία του επί 15 έτη ως Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης.
Με το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε στον προαύλιο χώρο του Ναού εκδήλωση με χορευτικά και εδέσματα χορηγία του συλλόγου Α’ Καπή Σερβίων.
{youtube}XRAkJ2elvCg{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]