Εορτασμός του Αγίου Χριστοφόρου στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στα Χανιά στην περιοχή Καμίνι της Λεωφόρου Σούδας στα Χανιά ο λαμπροστόλιστος από Αγιογραφίες Ιερός Ναός του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτου των οδηγών.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, συμπροσευχούμενων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου Πρωτ. Εμμανουήλ Μπαριωτάκη, του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Βασιλείου Φραγκιαδάκη και πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως.
Μετά το πέρας του Εσπερινού το Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Εμμανουήλ Μπαριωτάκης, τον οποίο καλωσόρισε ο Πρωτοσύγκελλός μας μεταφέροντας και προς το πολυπληθέστατο ποίμνιο τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος βρίσκεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο συμμετέχοντας ως συνοδικός στις εργασίες της Συνόδου.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, στην οποία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος, αναφερόμενος στον Άγιο Χριστοφόρο, ευχόμενος ο Άγιος Χριστοφόρος να είναι οδηγός στα ταξίδια της ζωής ώστε να είμαστε προσεκτικοί και να μην θρηνούμε άλλα θύματα στην άσφαλτο.
Παράλληλα ευχήθηκε καλή δύναμη στον ευλογημένο αγώνα που έχει αναλάβει εδώ και τόσο καιρό ο π. Βασίλειος Φραγκιαδάκης, για την υλοποίηση του Νέου Ναού του Αγίου Παϊσίου, που όπως ανήγγειλε και ο ίδιος παραμονή του Αγίου Χριστοφόρου και μετά από αδιάκοπους αγώνες κατάφεραν να λάβουν την άδεια για την ανοικοδόμηση του νέου Ναού ο οποίος θα χτιστεί κοντά στην Ενορία και σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]