Εορτασμός του Πάσχα στο Περθ (ΦΩΤΟ)

Η Ελληνική παροικία στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας συγκεντρώνεται τα τελευταία εκατό χρόνια στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (όχι μακριά από το κέντρο της πόλης) τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου για να γιορτάσει την Ανάσταση του Χριστού.
Έτσι και φέτος του Μεγάλου Σαββάτου οι πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί μέσα στο ναο άπο τις 11.30μμ και κρατώντας τις πασχαλινές λαμπάδες, βγήκαν τα μεσάνυχτα από το ναό και κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα όπου έγινε η Ανάσταση. ‘
Οπως κάθε χρόνο ήταν υπέροχο να βλέπεις τόσες νέες οικογένειες να έρχονται για να γιορτάσουν μαζί τη γιορτή του Πάσχα στην ιστορική εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες των πιστών από το 1924.
Η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού διαβάστηκε επίσης στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.
Ο Σεβασμιωτάτος διαβίβασε πρός όλους τήν ευλογίαν της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Μετά ακολούθησε η Πασχαλινή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου μέχρι τις 2.30 το πρωί τη Κυριακή του Πάσχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η τόλμη των Μυροφόρων

«Ηγόρασαν αρώματα ίνα ελθούσαι αλείψωσιν αυτόν» Το μυστήριο της θείας οικονομίας το υπηρέτησε ολόκληρη η κτίση. Όταν Εκείνος άπλωσε τα χέρια Του πάνω στο Σταυρό, η γη … [...]