Εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ι.Μ. Φιλίππων (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Αποστολική Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου το διήμερο 19 και 20 Ιουλίου.
Στην πόλη της Καβάλας ο εορτασμός είχε σαν κέντρο τον γραφικό –χτισμένο πάνω σε βράχο- ενοριακό Ναό του Προφήτη Ηλία στην ομώνυμη συνοικία της Πόλεως. 
Στην ακολουθία του εσπερινού προέστη, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Στεφάνου, ο περεπιδημών στην γενέτειρα του Καβάλα Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας Αρχιμ. Ευάγγελος Υφαντίδης και με την συμμετοχή πλειάδας εφημερίων των Ενοριών της Πόλεως, του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωράφας, της Φιλαρμονικής του Δήμου και πλήθους κόσμου. Πρό της απολύσεως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος στα γραφικά σοκάκια της Ενορίας και η αρτοκλασία στο προαύλιο του ιερού Ναού. 
Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε το πανηγυρικό ιερατικό συλλείτουργο και μετά την απόλυση παρατέθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιου της Ενορίας δεξίωση στο προαύλιο του ιερού Ναού με την πανοραμική θέα όλης της Καβάλας. 
Την ευθύνη για την οργάνωση, προετοιμασία και την πραγματοποιήση της πανηγύρεως, όπως κάθε χρόνο, είχε ο οσιώτατος ιερομόναχος-οικονόμος π. Λουκάς Πίνδερ, εφημέριος της Ενορίας του ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Καβάλας. 
Φωτο: Κυριάκος Βουλγαρέλης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περί οσφρήσεως

Ομιλία του π. Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου για την αίσθηση της όσφρησης, με αφορμή το βιβλίο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου «Περί φυλακής των πέντε αισθήσεων». Η ομιλία … [...]

«Τα συγκλονιστικά θαύματα που βεβαιώνουν και διαλαλούν την άμετρη αγάπη και τη στοργή της Παναγίας στους Έλληνες»

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, Σήμερα, αυτή τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι ορθόδοξοι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο τιμούν την Παναγία Μητέρα μας. … [...]

Η κοίμηση της Θεοτόκου

«Η πηγή τής ζωής εν μνημείω τίθεται καί κλίμαξ πρός ουρανόν ο τάφος γίνεται». (Προσόμοιον Μ.Εσπερινού Κοιμήσεως Θεοτόκου). Σήμερα, όπως καί σέ κάθε γιορτή αγίου τής … [...]