Εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Χότσιστα Κορυτσάς

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν, εσωτερικά και εξωτερικά, το ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο χωριό Χότσιστα Κορυτσάς.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό των υδάτων.
Η προσέλευση τόσο μεγάλου αριθμού προσκυνητών, δείχνει την ανάγκη της ίασης ψυχοσωματικών πληγών, μέσω της θαυματουργικής παρέμβασης των Αναργύρων ιατρών Κοσμά και Δαμιανού.
Όπως ανέφερε στο κήρυγμά του ο Μητροπολιτης κ. Ιωάννης το χάρισμα της θεραπείας των ασθενειών, που τους έδωσε ο Θεός, το προσέφεραν δωρεάν στους συνανθρώπους τους.
Και πραγματικά, το μόνιμο σύνθημα, ο κανόνας της ζωής των Αγίων Αναργύρων, η ψυχική τους παρόρμηση, η συνειδητή τους επιλογή, ήταν το “δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε ημίν”.
Εφάρμοσαν στην πράξη τον αγαπητισμό, γνωρίζοντας εμπειρικά ότι η απουσία της αγάπης είναι η αιτία όλων των κακών, ενώ η ενεργή παρουσία της λύνει όλα τα προβλήματα.
Σήμερα παρά ποτέ, το παράδειγμα των Αγίων Αναργύρων είναι επίκαιρο, αφού αναζητούμε απεγνωσμένα την αγάπη.
Ποια αγάπη, όμως; Τη γνήσια αγάπη και όχι τη νοσηρή, τη συμφεροντολογική, αυτή, που εξαπατά, αυτή, που εμφανίζεται σαν λουλούδι, ενώ στην πράξη είναι βρωμιά.
Αγάπη γνήσια θέλουμε, παρόμοια με αυτή των Αγίων Αναργύρων. Αγάπη, που να είναι ανταύγεια και αντανάκλαση της αγάπης του Χριστού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η θεάρεστη νηστεία

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, μιλάει για την θεάρεστη νηστεία και τη σημασία της στην … [...]

«Δεν µπορούσε να το πιστέψει!»

27-1-2018 «Με την παρούσα μαρτυρία μας είθε κάθε αμφιβολία και η παραμικρή απιστία να διαλυθεί από τις καρδιές των άτεκνων ζευγαριών που αναζητούν αλλού την λύση και … [...]

Για να δούμε πόσοι θα το διαβάσουν …

Το πνευματικό νόημα του σεισμού και των φυσικών καταστροφών συνοψίζεται στα εξής: Όλα τα φαινόμενα φυσικά,γεωλογικά κλπ συναφή είναι ταγμένα, προνοημένα και ακόμα … [...]