Εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Παχύαμμο Πάφου (ΦΩΤΟ)

Μέσα στο λαμπροφόρο κλίμα της Αναστάσεως και με τη θέα της γαλήνιας θάλασσας της περιοχής Αρσινόης, εορτάστηκε η ιερά μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στον ομώνυμο Ιερό Ναό τους στον Παχύαμμο της Πάφου, ο οποίος αποτελεί ολόχρονα, αλλ’ ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, μεγάλο πόλο έλξης πολλών προσκυνητών από όλο το νησί.
Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και της επαρχίας Πάφου.
Τη διακονία του θείου λόγου, ανέλαβε κατά την ώρα του Κοινωνικού ο ιδιαίτερος γραμματέας του Μακαριωτάτου, Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου, ενώ πολλοί ήταν οι προσκυνητές που προσήλθαν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και μετέλαβαν των Τιμίων Δώρων.
Πριν την απόλυση, τελέστηκε η παραδοσιακή λιτανεία της εικόνας και των ιερών λειψάνων των αγίων περιμετρικά του ναού και αναπέμφθηκε δέηση μπροστά από την εικόνα, στη δυτική είσοδο. Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα η Χάρις των αγίων μας να ενισχύουν και να σκεπάζουν όλους στον αγώνα για τον αγιασμό.
Τα αναλόγια των ιεροψαλτών ανέλαβαν αμφοτεροδεξίως οι καλλικέλαδοι ψάλτες του ιεροψαλτικού χορού του Ιδρύματος Αγίας Αικατερίνης Τάλας, με επικεφαλής τον ελλόγιμο θεολόγο κ. Χρίστο Καράλη.
Ακολούθησε κέρασμα στην παραπλήσια αίθουσα δεξιώσεων.
Η προσέλευση των προσκυνητών στον ναό είναι συνεχής και αθρόα, γεγονός που υποβοήθησαν οι επικρατούσες καλές καιρικές συνθήκες.

{loadposition adcense}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

"Και πάλι κίνησα να 'ρθώ, Χριστέ μου"

  "Και πάλι κίνησα να 'ρθώ, Χριστέ μου, στην αυλή σου, να σκύψω στα κατώφλια σου τα τρισαγαπημένα, όπου με πόθο αχόρταγο το λαχταρεί η ψυχή μου. Η σάρκα μου … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαϊου, του Αγίου Ιερομάρτυρος ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ και των συν αυτώ ΑΚΑΚΙΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ και ΠΟΛΥΑ

Πατρίκιος ο Άγιος Ιερομάρτυς και οι συν αυτώ Άγιοι Μάρτυρες Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος ηξιώθησαν των στεφάνων του Μαρτυρίου εις την Προύσαν της Μικράς Ασίας επί του … [...]

Προφητείες για τον Χριστό

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]