Εορτασμός των Νεοφανών Αγίων στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)

Ολόκληρη η Διακαινήσιμος Εβδομάδα αποτελεί μια πανήγυρη για την Καστοριά. Ιδιαίτερα κατ’ αυτήν, τιμώνται τα κατά τόπους ιερά εκτυπώματα της Παναγίας Μητέρας του Αναστάντος Κυρίου.
Έτσι, την Τρίτη της Διακαινησίμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, μαζί με την εορτή των νεοφανών Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο όνομα των οποίων τιμάται το παρεκκλήσιο, τιμήθηκε η Παναγία η Πορταΐτισσα, ευμεγέθης εικόνα της οποίας φυλάσσεται ως πολύτιμη παρακαταθήκη στον Ναό.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ μαζί με πλειάδα Ιερέων της επαρχίας μας.
Φέτος, ο καιρός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία, έτσι μετά την ευλόγηση των κολλύβων τελέστηκε ο Αγιασμός και οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν Ιερά Λείψανα που φυλάσσονται στους Ναούς.
Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο παραμυθητικό ομιλώντας επίκαιρα για την Ανάσταση, το πρόσωπο της Παναγίας αλλά και τους νεοφανείς Αγίους.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]