Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο Μοναστήρι της Ι.Μ. Νικαίας (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Σχιστού η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας, με την παρουσία εκπαιδευτικών από τα σχολεία των 7 Δήμων της Μητροπόλεως Νικαίας.
Στο Καθολικό της Μονής τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου και συμπροσευχομένων του Καθηγουμένου Γέροντος Πολυκάρπου, αδελφών της Μονής και πλήθους προσκυνητών, μεταξύ των οποίων και η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιώς, υπέρ των μελών της οποίας τελέσθηκε Αρτοκλασία.
Επίσημος ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος Θεολόγος και Νομικός κ. Ευάγγελος Λέκκος τ. Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: ο θεσμός της οικογενείας κατά τον Ιερό Χρυσόστομο.
Στο κατάμεστο Αρχονταρίκι της Μονής παρακολούθησαν όλοι τον κ. Λέκκο, ενώ στο τέλος ο Ποιμενάρχης της Νικαίας κ. Αλέξιος με πολύ θερμά λόγια τον ευχαρίστησε τόσο για την εμπνευσμένη ομιλία, όσο και για το εν γένει έργο που έχει προσφέρει στην Εκκλησία.
Μετά την ομιλία παρατέθηκε μοναστηριακή τράπεζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περνάνε οι μέρες θα γίνουν πολλά!

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 +Κυριακή ΙϚ´ΛΟΥΚΑ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΩΘΙΝΟΝ Ε’ Λουκ. 24,12-35 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ , Β´ Τιμ. γ΄, 10-15 ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ, Λουκ.ιη´, 10-14 Το μάθημα πραγματοποιήθηκε … [...]