Επίσκεψη αγάπης σε ψυχιατρικό Νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Είναι, πραγματικά, μια πράξη, που δείχνει ότι η Ανάσταση του Χριστού, εκτός των άλλων, μας τροφοδοτεί με ανέσπερη αγάπη, που όχι μόνο μας οδηγεί κοντά στο Θεό, αλλά μας καλλιεργεί και ένα αγνό πλησίασμα και προς τους συνανθρώπους μας και κυρίως τους πονεμένους και τους ασθενείς, τους οποίους βλέπουμε με άλλη διάσταση.
Με προτροπή του Σεβ. Μητροπολίτη Ελμπασάν κ. Αντωνίου, ο εφημέριος της ενορίας του Αγίου Αθανασίου π. Πέτρος και Χριστιανοί νέοι, επισκέφτηκαν την Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδας το ψυχιατρικό νοσοκομείο της πόλης.
Και, στ’ αλήθεια, προκάλεσε αναστάσιμη χαρά στους νοσηλευόμενους η παρουσία τους εκεί, όχι μόνο γιατί οργάνωσαν μια μικρή γιορτή με τραγούδια και προσέφεραν συμβολικά δώρα.
Κυρίως, γιατί φυγαδεύτηκε, έστω και για λίγο, από τις πληγωμένες ψυχές, η αναστάτωση και η πίκρα και φώλιασε η ειρήνη και το απλό χάδι. Ένιωσαν οι άνθρωποι να υποχωρεί η απουσία της αγάπης, της ανοχής και της αλληλοκατανόησης.
Δίπλα τους, μέσα τους, ένιωσαν πρόσωπα, που τους απάλυναν τη θλιβερή πραγματικότητα. Αυτή άλλωστε είναι και η μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου σ’ όλη το πλάτος και το μήκος της Αλβανίας, που στοργικά απλώνει τα χέρια τους στους αδύναμους, στους πάσχοντες και στους περιφρονημένους.
Ένα όμορφο τραγούδι λέει: «Ακούω το γέλιο σου, ακούω το κλάμα σου, ακούω την Αγάπη και δεν ακούω τις σκέψεις μου…».
Δεν υπάρχει πιο όμορφο αίσθημα από το να προσφέρεις ακόμη και μερικές σταγόνες ανάπαυσης σε μια ψυχή, που βασανίζεται από αδιέξοδο ή κάποιο άλλο αγκάθι.
Δεν υπάρχει πιο όμορφο αίσθημα από το να ελαφρύνεις την ανάγκη του άλλου. Λίγη συντροφιά, ένα χαμόγελο, ένας καλός λόγος, μπορεί να είναι τα φάρμακα, που θα τον ενισχύσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]