Επίσκεψη του ΚΕΣΟ στο θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων ''Ο Άγιος Βλάσιος'' (ΦΩΤΟ)

Λιβαδειά | Δήμητρα Παναγοπούλου

​Στη Λιβαδειά βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 το Κέντρο ​Σ​τήριξης ​Oικογένειας (ΚΕΣΟ) ​τ​ης ​Ι​εράς ​Α​ρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια των επισκέψεων σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας.
Σε συνεργασία με την ​Ι​ερά ​Μ​ητρόπολη Θηβών και Λιβαδειάς και πρωτεργάτες τον ​Σεβασμιώτατο Μ​ητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο και την διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, ​σ​πουδάστριες ​του ΚΕΣΟ αλλά και για πρώτη φορά του Δημοσίου ΙΕΚ Αχαρνών επισκέφθηκαν το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων ​”​Ο Άγιος Βλάσιος​”​ στη​ν​ ​Λ​ιβαδειά.
Οι σπουδάστριες των τμημάτων κομμωτικής, μανικιούρ – πεντικιούρ, ποδολογίας και φυσικοθεραπέιας είχαν τη δυνατότητα να περιποιηθούν τους 60 και πλέον ενοίκους του θεραπευτηρίου.
Χαμόγελα, αγκαλιές και λόγια αγάπης από τους ενοίκους σε όλες τις σπουδάστριες με ζωγραφισμένο το χαμόγελο στα πρόσωπα τους, διήγηθηκαν ιστορίες από το παρελθόν τους, τις οικογένειες τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα καθ’όλη τη διάρκεια της περιποίησης τους.
Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της επίσκεψης προσέφερε δώρα στις σπουδάστριες ευχαριστώντας τις για την παρουσία τους αλλά και την αγάπη τους προς τα άτομα τα οποία περιθάλπτονται στο θεραπευτήριο.
Την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, συνόδευσαν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΣΟ κα Σοφία Κώνστα-Πέππα, η Υπέυθυνη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του ΚΕΣΟ κα Πόπη Ζούλια, η Κοινωνική Λειτουργός κα Λένα Παγώνη, σπουδάστριες των Τμημάτων Δεξιοτήτων του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας και σπουδάσρτιες του Δημοσίου ΙΕΚ Αχαρνών με την εκαπιδεύτρια τους, κα Γαρδικιώτη Μαρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαρχή των επισκέψεων σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα προστασίας της ΙΑΑ έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από πρόταση του Θεοφιλέστατου Επισκόπου κ. Συμεών, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προς την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ