Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Σερβία

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Σερβίας θα πραγματοποιήσει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ από την Παρασκευή 22 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσημη υποδοχή του Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών θα έχουν επίσημες συνομιλίες για τα τρέχοντα ζητήματα της Ορθοδοξίας και τον Χριστιανικό κόσμο.
Επίσης η ατζέντα των συνομιλιών θα συμπεριλαμβάνει θέματα που αφορούν την κατάσταση στην Μέση Ανατολή και την Αφρικανική Ήπειρο.
Να αναφερθεί ότι την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό του Βελιγραδίου θα τελεστεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο, παρουσία πλειάδα Ιεραρχών και κληρικών του Πατριαρχείου Σερβίας.
Τέλος ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’, θα έχει διαδοχικές συνομιλίες με τους ηγέτες της Σερβικής Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λουκά, του Ευαγγελιστού. Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η εθνικότητα του … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]

Ο Αγιος Λουκας ο Ευαγγελιστης

Καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας. Ἦταν γιατρὸς στὸ ἐπάγγελμα, ὅμως γνώριζε πολὺ καλὰ τὴ ζωγραφικὴ τέχνη. Μάλιστα σὲ αὐτὸν ἀποδίδονται οἱ πρῶτες εἰκόνες τῆς … [...]