Επίσκοπος Θεσπιών: ''Ο πιο προνομιούχος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Ιερέας'' (ΦΩΤΟ)

Άγιος Δημήτριος | Τηλέμαχος Παππάς

Λαμπρά εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον Ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αττικής.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιώμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.
Για ακόμη μια φορά ο περικαλής Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργία τελέστηκε χειροτονία εις Πρεσβύτερον, του Διακόνου π. Χρήστου Κωστή.
“Ήρθαμε εδώ σήμερα για να συμμετάσχουμε στην χαρά σου, γιατί σήμερα δεν γίνεσαι απλώς ένας ιερέας, γίνεσαι και θα ακουστεί παράλογο πλανητάρχης, γίνεσαι ηγέτης όλου του κόσμου. Το λέω αυτό γιατί ο πιο προνομιούχος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Ιερέας. Μπορεί να μην έχει εξουσία και δύναμη, έχει όμως την μεγαλύτερη εξουσία που υπάρχει στον κόσμο, την οποία δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς και τίποτα” – ανέφερε απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο ο Επίσκοπος Θεσπιών.
Σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών πρόσθεσε: “Από σήμερα αποκτάς την εξουσία να αγαπάς τους πάντες, αυτό δεν μπορεί να στο πάρει κανένας, αυτή θα είναι η δύναμή σου, αυτή θα είναι η πυξίδα της ζωής σου. Ο αληθινός ιερέας είναι αυτός που αγαπά ανεξαιρέτως κάθε άνθρωπο πάνω στη γή.”
“Να έχεις τον Άγιο Δημήτριο παντοντινό σου προστάτη και ένα διαρκές παράδειγμα, για να θυμάσαι στην ζωή σου ότι καλείσαι να είσαι ένας Δημήτριος, για κάθε Νέστορα που θα έρθει κοντά σου” – υπογράμμισε επίσης ο Επίσκοπος Θεσπιών.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο νέος Πρεσβύτερος θα διακονεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Δήμου Αγίου Δημητρίου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πότε η ύλη φέρνει χαρά.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την 16 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Είναι το σχολείο μου

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας το δρόμο της τιμής.   Άλκοτ Άμος (Αμερικανός φιλόσοφος)     … [...]

Χειμερινές εικόνες

Καλημέρα με μία όμορφη εικόνα από τα ορεινά μας που ντύθηκαν τα χειμερινά τούς. Περτούλι σήμερα.   … [...]

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

  Να παύσει η συστηματική περιφρόνησης της θρησκείας εκ μέρους των πολιτικών ανδρών, επιστημόνων, λογίων, δημοσιογράφων και άλλων. Να συμμορφωθεί η ανωτέρα τάξις με … [...]