Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος

Πηγή: Romfea.gr

Επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ανακήρυχθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, παρουσία πλειάδα Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας, Καθηγητών και πλήθος κόσμου.
Τον Αρχιεπίσκοπο προσφώνησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος και εν συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών κ. Αλέξιο Σαββίδη και τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νικόλαο Ζαχαριά.
Την αναφορά στον τιμώμενο έκανε ο Θανάσης Χρήστου αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και στη συνέχεια αναγνώστηκε το ψήφισμα του τμήματος από την επίκουρη καθηγήτρια Αιμιλία Μπάνου.
Επίσης να αναφερθεί ότι την απόφαση ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο διδάκτορα ανέγνωσε ο κ. Μασσέλος, ενώ ακολούθησε η αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου από τον κ. Ζαχαριά και η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τους κ.κ. Μασσέλο και Σαββίδη.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου με θέμα “Χριστιανικαί επιγραφαί σε βυζαντινά μνημεία της Βοιωτίας”.
 {youtube}BQVtQiGQir0{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μωυσέως Ωδή

Ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων συγκαταλέγεται ο Γέρων Μωυσής Αγιορείτης. Η ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του όσο και … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]