''Επίτιμος'' Πατριάρχης Φιλάρετος: ''Μετά τον Τόμο πολλές Εκκλησίες θα μας αναγνωρίσουν''

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

Την πεποίθηση ότι μετά την παραλαβή του Τόμου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όλες οι Τοπικές Εκκλησίες θα αναγνωρίσουν την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, εξέφρασε με δηλώσεις του ο “Επίτιμος” Πατριάρχης Φιλάρετος.
“Ο Τόμος που θα παραδώσει ο Οικουμενικό Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα υποστηριχθεί από πολλές Τοπικές Εκκλησίες, ενώ κάποιες άλλες φαίνεται ότι δεν θα το αποδεχθούν προς το παρόν. Πιστεύω στο μέλλον, θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος και αργά η γρήγορα και αυτές θα μας αναγνωρίσουν” – τόνισε μεταξύ άλλων ο αυτοαποκαλούμενος Πατριάρχης Φιλάρετος.
Επίσης ο Φιλάρετος Ντενισένκο δήλωσε πεπεισμένος ότι μια μέρα Κωνσταντινούπολη και Μόσχα θα συμφιλιωθούν, τονίζοντας ότι η Ουκρανική Εκκλησία θα παίξει ρόλο γι΄αυτό.
“Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα χρειαστεί, αλλά θα υπάρξει μια μέρα συμφιλίωση. Όμως, κανείς δεν γνωρίζει πσό χρόνο θα πάρει….ίσως να περάσουν αιώνες” – πρόσθεσε ο Φιλάρετος Ντενισένκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.

Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα … [...]