Επιμνημόσυνη δέηση για τους Εθνικούς Ευεργέτες από τον Ιωαννίνων Μάξιμο (ΦΩΤΟ)

Γιάννενα | Τηλέμαχος Παππάς

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων.
Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας ότι οι χριστιανοί ξεχωρίζουν από την αγάπη προς όλους, σε αντίθεση με τους ειδωλολάτρες οι οποίοι δεν μπορούν να αγαπήσουν τους εχθρούς.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατατος, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μεγάλων του Έθνους Ευεργετών, ιδιαιτέρως δε πάντων των Μεγάλων Ευεργετών και Δωρητών των Ιωαννίνων.
Επίσης ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος παρουσιάσε τον νέο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Θωμά Ανδρέου, ενώπιον των αρχών του τόπου και του πιστού λαού, ενώ του ευχήθηκε μακρά, γόνιμη και καλλίκαρπη διακονία.
Τέλος για τους Εθνικούς Ευεργέτες μίλησε η Μαρούλα Παπαευσταθίου – Τσάγκα, Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Ιωαννίνων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κάποιο λάθος πρέπει να έγινε…

Ο προσκυνητής της Ιεράς Μονής μας [Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου], Ίκαρος Πετρίδης, περιγράφει σε επιστολή του, με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2006, –στήν οποία επισυνάπτει και την … [...]

Γιατί ζούμε;

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου στην πρώτη φετινή σύναξη των νέων στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. Σε αυτή του την … [...]

Η τραγουδίστρια της νίκης

– Σήμερα, παιδιά, καθώς πλησιάζει και η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου θα μιλήσουμε για τη Σοφία Βέμπο, την «τραγουδίστρια της νίκης, δήλωσε η δασκάλα της μουσικής καθώς … [...]