Επιστολή διαμαρτυρίας από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, απέστειλε ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων.
Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαξίωση του κλάδου, παρά το γεγονός ότι τα κενά των θεολόγων είναι πάρα πολλά και τα σχολεία δυσλειτουργούν
Διαβάστε την επιστολή που ακολουθεί:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ως Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων επιθυμούμε να θέσουμε υπόψιν σας κάποια ζητήματα, τα οποία θεωρούμε καίριας σημασίας για τη σωστή λειτουργία των σχολείων μας.
Πριν από λίγες ημέρες έγιναν η α΄ και β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής παιδείας.
Όπως δυστυχώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, στην πρώτη φάση δεν υπήρχε η ειδικότητα των θεολόγων (ΠΕ01) ανάμεσά τους, ενώ στη δεύτερη φάση προσλήφθηκαν μόνο 3 θεολόγοι για όλη τη χώρα!!
Ως Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων διαμαρτυρόμαστε για την απαξιωτική αντιμετώπιση του κλάδου μας για ακόμη μια χρονιά, παρά το γεγονός ότι τα κενά των θεολόγων είναι πάρα πολλά και τα σχολεία δυσλειτουργούν.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε για την Κρήτη ότι οι αδιάθετες ώρες στο νομό Ηρακλείου είναι περίπου 400, στο Ρέθυμνο 167 και στα Χανιά 228.
Η μη πρόσληψη συναδέλφων μας θεολόγων επιβαρύνεται και με ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο: την ενεργοποίηση της εγκυκλίου για τη γ΄ ανάθεση του μαθήματος των Θρησκευτικών στους καθηγητές κλ. ΠΕ 02 (Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας, Αρ. Πρωτ. 136680/Δ2/25-08-2016), μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.
Παρά το γεγονός ότι το σκεπτικό της γ΄ ανάθεσης ήταν η εξοικονόμηση πόρων και η μη πρόσληψη αναπληρωτών μόνο σε δύσκολες γεωγραφικά περιοχές, στο Σύνδεσμό μας έφτασαν πληροφορίες για την εφαρμογή της εγκυκλίου σε μεγάλα αστικά κέντρα και την περσινή χρονιά.
Ως Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων ζητάμε τη μη ενεργοποίηση της εγκυκλίου για τη γ΄ ανάθεση του μαθήματος των Θρησκευτικών για τη φετινή χρονιά, την κατάργηση της εγκυκλίου από το νέο σχολικό έτος και την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών θεολόγων με βάση τα πραγματικά κενά.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος 
Ιωάννης Λίλης 
Λέκτορας της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης
Ο Γεν. Γραμματέας
Παναγιώτης ΑσημακόπουλοςΔρ. Θεολογίας – Εκπαιδευτικός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κάποιο λάθος πρέπει να έγινε…

Ο προσκυνητής της Ιεράς Μονής μας [Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου], Ίκαρος Πετρίδης, περιγράφει σε επιστολή του, με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2006, –στήν οποία επισυνάπτει και την … [...]

Γιατί ζούμε;

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου στην πρώτη φετινή σύναξη των νέων στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. Σε αυτή του την … [...]

Η τραγουδίστρια της νίκης

– Σήμερα, παιδιά, καθώς πλησιάζει και η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου θα μιλήσουμε για τη Σοφία Βέμπο, την «τραγουδίστρια της νίκης, δήλωσε η δασκάλα της μουσικής καθώς … [...]