Επιστολή στους Προκαθημένους για την Ουκρανία έστειλε ο Μόσχας Κύριλλος

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Επιστολή προς τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Κατά Τόπους Εκκλησιών για την κατάσταση στην Εκκλησία της Ουκρανίας, απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ Κύριλλος.
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασώφ, ο Πατριάρχης μέσω της επιστολής, ζητά να ξεκινήσει μια Πανορθόδοξη συζήτηση γύρω από το ζήτημα.
Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας στην επιστολή του, υπογραμμίζει τις πιθανές συνέπειες των αντικανονικών πράξεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ενότητα της Ορθοδοξίας.
Να αναφερθεί ότι η πρόταση για έναρξη πανορθόδοξης συζήτησης για τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είχε προταθεί και από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας τον Σεπτέμβριο.
Τέλος ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ ανέφερε ότι “μέχρι σήμερα, καμία από τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν υποστήριξε την πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου να δημιουργήσει μια αυτοκέφαλη Εκκλησία στην Ουκρανία.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κάποιο λάθος πρέπει να έγινε…

Ο προσκυνητής της Ιεράς Μονής μας [Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου], Ίκαρος Πετρίδης, περιγράφει σε επιστολή του, με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2006, –στήν οποία επισυνάπτει και την … [...]

Γιατί ζούμε;

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου στην πρώτη φετινή σύναξη των νέων στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. Σε αυτή του την … [...]

Η τραγουδίστρια της νίκης

– Σήμερα, παιδιά, καθώς πλησιάζει και η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου θα μιλήσουμε για τη Σοφία Βέμπο, την «τραγουδίστρια της νίκης, δήλωσε η δασκάλα της μουσικής καθώς … [...]