Επιφάνιος σε Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο: ''Δεν υπήρχε σκοπιμότητα''

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Επιστολή προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιο, απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Με την επίστολή του ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, εκφράζει προς τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο την θλίψη του, για την συμμετοχή του σχισματικού Αρχιμανδρίτη Μπόρις (Μποϊκοβιτς) σε Θεία Λειτουργία που τέλεσε πρόσφατα στο Κίεβο.
“Δεν υπήρχε καμία πρόθεση να θιγεί το πρόσωπό σας, ωστόσο με πλήρη συναίσθηση σας διαβεβαιώνω ότι αυτό που συνέβη έγινε κατά λάθος” – αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Επιφάνιος.
Επίσης ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, υπογραμμίζει ότι “το σφάλμα οφείλεται σε αμέλεια, γι’ αυτό σας παρακαλούμε να κατανοήσετε πως δεν έγινε σκόπιμα.”
“Αντιλαμβάνομαι ότι το γεγονός σας έχει λυπήσει, αλλά θέλω να σας πω ότι ως Αυτοκέφαλη Εκκλησία έχουμε κοινωνία μόνο με την Αγία και Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, τη Μητέρας μας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και μόνο με εκείνους που έχει κοινωνία” – προσθέτει χαρακτηριστικά στην επίστολή του ο κ. Επιφάνιος.
Να αναφερθεί ότι το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr είχε δημοσιεύσει και την ανακοίνωση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας σχετικά με τον εν λόγω κληρικό: (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]