Εσπερινός Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε σήμερα το απόγευμα 10 Νοεμβρίου 2017 παραμονή της Μνήμης των Αγίων Μαρτύρων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, στην κωμόπολη του Νέου Πετριτσίου της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος με πολλούς Ιερείς.
Εφέτος ο Εσπερινός ετελέσθη στον νέο ανεγειρόμενο Ι. Ν.του Αγίου Γεωργίου επειδή ακριβώς απέναντι είναι το Παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά το οποίο κτίστηκε σε ανάμνηση του Ναού του Αγίου Μηνά που υπήρχε στο Στάρτσοβο της Βουλγαρίας. Πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον νέο Ναό.
Όμορφη παρουσία έδωσαν τα παιδιά και οι μεγαλύτεροι του Συλλόγου Σταρτσοβιτών “Ο ΆΓΙΟΣ ΜΗΝΆΣ” με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.
Ακολούθησε λιτάνευση της Εικόνος, Αρτοκλασία μπροστά στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά και κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο.
Να σημειωθεί ότι η Ιερά Εικόνα του Αγίου είναι ξεχωριστό θησαύρισμα από τους πρόσφυγες οι οποίοι την έφεραν μαζί τους από την περιοχή Στάρτσοβο της Βουλγαρίας.
Ανήμερα της εορτής τελείται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και παραδοσιακό κουρμπάνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η εορτή των Εισοδείων της Παναγίας μας

Του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη Η εορτή των Εισοδίων της Παναγίας μας συνδέεται με τη Πρόνοια του Θεού για την εν Χριστώ σωτηρία των ανθρώπων και της … [...]

Ο Γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης

Αν θελήσει κανείς να αναζητήσει ένα απτό παράδειγμα για την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, που εορτάσαμε χθες, στην εποχή μας, ασφαλώς δεν θα βρει καλύτερο παράδειγμα από … [...]

Λόγος στα Εισόδια της Θεοτόκου

Σύντομος λόγος για την θεόπαιδα Μαρία, όταν αφιερώθηκε στον Θεό σε ηλικία τριών ετών στα άγια των αγίων από τους γονείς της Όταν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το μυστήριο … [...]