Εσπερινός ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Μέσα σε κλίμα ευφροσύνης και πνευματικής χαράς, πανηγύρισε η νεοσύστατη Ιερά ανδρώα Μονή του Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας, Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.
Παραμονή της εορτής, Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου 2018, μέσα στο καταπράσινο τοπίο, μικροί και μεγάλοι πλήρωσαν το μικρό Μοναστηράκι που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς και εξωραΐζεται συνεχώς, για να μετέχουν στον μέγα Αρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και συμπροσευχομένων του Ηγουμένου της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμ. π. Επιφανίου Θεοδωρίδη και του Ηγουμένου της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Παν. Αρχ. π. Αρσενίου Ιωάννου. Μετείχαν επίσης και Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Κιλκίς μίλησε για τον δημοφιλή και αγαπητό Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος ξεπέρασε τα ανθρώπινα και τα γήινα με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και άγγιξε την τελειότητα της ανθρωπίνης φύσεως.
Υπεγράμμισε ότι η μορφή και ζωή του θαυματουργού Αγίου μας διδάσκει πολλά στη ζωή μας και ευχήθηκε ο Άγιος να σκέπει τους πιστούς στον πνευματικό τους αγώνα για να αντέξουν τη “δριμύτητα του χειμώνα” και να γευτούν τη γλυκύτητα του παραδείσου που εξασφαλίζει την αιώνια βασίλεια.
Τους ύμνους απέδωσε κατά θαυμαστό τρόπο χορός Ιεροψαλτών υπό τον χοράρχη κ. Σάββα Ηλιάδη, Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.
Μεταξύ των πιστών στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Σισμανίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, η Αντιδήμαρχος Κιλκίς κα Κατερίνα Ζιούτα, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κα Μαρία Τσοπούλου, κ.α.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]