Εσπερινός για τον προστάτη της Θεσσαλονίκης Άγιο Δημήτριο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος

Πανδήμως κ μέσα σε κλίμα κατάνυξης κ ευλάβειας ο Λαός της Θεσσαλονίκης τιμά τον προστάτη του κ πολιούχο Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον μυροβλήτη συμμετέχοντας στο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Παρουσία εκατοντάδων πιστών, παραμονή της μεγάλης γιορτής για ολόκληρη την Ορθοδοξία, τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια κ ιδιαίτερη λαμπρότητα, ο μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.
Επίσης έλαβαν μέρος ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Σύρου κ. Δωροθέου, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιανού κ. Ανδρέα, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Ιλιού, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Λύδδης κ. Δημητρίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και Θερμών κ. Δημητρίου καθώς και πλειάδος Ιερέων.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παράστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κέντρου κ. Λεβέντης, οι Βουλευτές κ.κ. Γκιουλέκας και Μπόλαρης, ο πρώην Υπουργός κ. Παπαθεμελής, κ.α.
Με συνεχή ροή ο κόσμος έσπευσε να προσκυνήσει στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ναό της Θεσσαλονίκης την τιμία Κάρα και την λάρνακα του Αγίου καθώς και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας εκ Κίθνου και της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου εκ Σύρου, τις οποίες μετέφερε από την Ι. Μητρόπολη Σύρου ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος προς ενίσχυση και αγιασμό των πιστών της Μακεδονίας.
Το θείο λόγο εκήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης κ. Θεολόγος σκορπίζοντας την ελπίδα και τη δύναμη της πίστεως όπως εδίδαξε με το παράδειγμα του ο Μεγαλομάρτυς Δημήτριος.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί η αρτιότητα της οργανωτικής μέριμνας της πανηγύρεως από τον Προιστάμενο του περικαλλούς Ναού και Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Αρχιμ. π. Ιακώβου Αθανασίου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μωυσέως Ωδή

Ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων συγκαταλέγεται ο Γέρων Μωυσής Αγιορείτης. Η ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του όσο και … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]