Εσπερινός Ονομαστηρίων Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

Τρίκαλα | Αιμίλιος Πολυγένης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Τρίκαλα.
Προεορτίως κατά την ακολουθία του μεγάλου εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του τιμωμένου Αγίου το οποίο φυλάσσεται εις την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γκούρας και το οποίο ευλαβώς προσεκόμισε Ιερά Μοναστική αδελφότητα.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και του οικείου Ποιμενάρχη Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και την προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ενώ ευχήθηκε τα δέοντα στον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος αύριο άγει τα ονομαστήριά του.
Τέλος να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου καθώς και να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τι σημαίνει να είσαι χριστιανός;

π.Θεμιστοκλή Μουρτζανού Ποιο είναι το πρακτικό όφελος να είναι κάποιος χριστιανός; Αυτό είναι το ερώτημα που πολλοί άνθρωποι, ιδίως νέοι, διατυπώνουν στην εποχή … [...]

Ομολογία πίστεως στον εργασιακό χώρο…

Αποτελεί μία καθημερινή κατάσταση το φαινόμενο, οι άνθρωποι που ακολουθούν πνευματική ζωή, να αντιμετωπίζουν κυρίως στον εργασιακό τους χώρο, κάποια συμπεριφορά που τους … [...]

Γιατί θυμώνουμε…

– Γέροντα, εγώ νομίζω ότι δεν θυμώνω, αλλά απλώς νευριάζω. – Πώς γίνεται αυτό, βρε παιδί; Αν νευριάζης, πρέπει να εξετάσης να δης μήπως έχεις το πάθος του θυμού. Άλλο αν … [...]