Εσπερινός στην Στήλη του Αποστόλου Παύλου στην Κάτω Πάφο (ΦΩΤΟ)

Με την ευκαιρία της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και εις ανάμνησιν της επετείου της επίσκεψης και του κηρύγματος των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου στην Πάφο τελέσθηκε ο καθιερωμένος πανηγυρικός Εσπερινός, ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, στη «Στήλη του Αποστόλου Παύλου» στην Κάτω Πάφο, χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και των Επισκόπων Αρσινόης κ. Νεκταρίου και Χύτρων κ. Λεοντίου. Στην πανηγυρική αυτή ακολουθία μετείχαν επίσης πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως Πάφου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.
Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο διάκονος Δημήτριος Κυριακίδης, Θεολόγος της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, ο οποίος με ιδιαίτερη γλαφυρότητα παρουσίασε την καταλυτική δράση των δύο αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου, ώστε το ειδωλολατρικό πέπλο της έως τότε εποχής να αντικατασταθεί από τη χριστιανική διδασκαλία και να γίνει έτσι η μικρή Κύπρος ο πρώτος αναβαθμός της εισόδου του Χριστιανισμού στην Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια του εσπερινού, ο Μακαριώτατος τίμησε τον επί τέσσερις δεκαετίες συνεργάτη της Μητροπόλεως Πάφου από τη θέση του μέλους εκκλησιαστικών επιτροπών κ. Ευθύβουλο Φονιά, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση αφιέρωσε την τιμητική αυτή διάκριση που τού απονεμήθηκε σε προσφιλή σ’ αυτόν πρόσωπα, που έχουν αποβιώσει.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου. Κατά την περιφορά παιάνιζε η Φιλαρμονική της Αστυνομίας, ενώ Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκοιμήθη ο Γέροντας του Οσίου Παταπίου

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” προσφέρει στους αναγνώστες βιβλία της θρησκευτικής βιβλιογραφίας μαζί με την εφημερίδα. Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει … [...]

Μετάνοια και προκοπή.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 22 Ιουλίου 2019. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:ioannisieromonaxos@gmail.com … [...]