Εσπερινός Συγχωρήσεως στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Γωνιάς (ΦΩΤΟ)

Στην Ι. Πατριαρχικη και Σταυροπηγιακη Μονη Οδηγήτριας Γωνιας τελέστηκε ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισαμου και Σέλινου κ. Αμφιλοχιου, με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλοχιος στον σύντομο λόγο του αναφέρθηκε εις το «πνευματικό ταξίδι» της Μεγάλης Σαρακοστής σημειώνοντας: «Προϋπόθεση της πορείας μας στο πέλαγος αυτό των πνευματικών αγώνων που ανοίγεται ενώπιον μας είναι η εν ελευθερία και αγάπη πορεία μας. Οι δυο αυτές αμετάθετες αιώνιες αλήθειες, η ελευθερία και η αγάπη, τρέφουν την ζωή και το δενδρο της Εκκλησίας έως της συντέλειας του αιώνος και χωρίς το βίωμα αυτό δεν μπορεί ο Χριστιανός να πορευτεί εις την Βασιλεια του Θεού και να γευθεί την παρουσία της Θεϊκής αγάπης», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολιτης Κισαμου και Σέλινου κ. Αμφιλοχιος, ερχόμενος καλη Αγία Τεσσαρακοστη.
Ακολούθησε ο ασπασμός της Συγνώμης και εν συνέχεια πνευματική ομιλία με ομιλητή τον Παν. Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Κονανο και θέμα: «Η χαρά της Μεγάλης Σαρακοστής». Εξ´ αιτίας της συμμετοχής εκατοντάδων πιστών από την ευρύτερη περιοχή και εκτός Νομου Χανιων και για λόγους πρακτικούς η ομιλία πραγματοποιήθηκε εις το μεγάλο αμφιθέατρο της παρακείμενης Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρήτης, το οποίο γέμισε ασφυκτικά. Τον εκλεκτό ομιλητή καλωσόρισε ο Γεν. Δντης του Ιδρύματος Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπας και ακολούθως ο ομιλητής, με την αμεσότητα του λόγου που τον διακρίνει, αναφέρθηκε σε πρακτικά θέματα που αγγίζουν την ουσία της περιόδου.
«Η Μεγάλη Σαρακοστή, σημείωσε, μας οδηγεί στα μέτρα της ζωής του Χριστού. Για να νιώσεις τον Χριστο θα πρέπει να μαλακώσει το πείσμα της καρδιας. Προϋπόθεση η αυτογνωσία. Να καταλάβω τα λάθη μου. Η Μεγάλη Σαρακοστή είναι βήματα στην αγάπη του Χριστού. Έξοδος από το εγώ. Πρόσκληση και πρόκληση να πλησιάσω την ουσία της καρδιας μου», κατέληξε ο εκλεκτός ομιλητής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]