Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων στο κάστρο Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.
Ο εσπερινός τελέστηκε στο εκκλησάκι εντός του κάστρου των Ιωαννίνων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.
Να αναφερθεί ότι στον εσπερινό παρέστη πλήθος πιστών, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο σπεύδουν να τιμήσουν την μνήμη των Αγίων Αναργύρων.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στους Αγίους Αναργύρους, τονίζοντας ότι “οι Άγιοι Ανάργυροι ήταν χαριτωμένοι και ευλογημένοι άνθρωποι από την χάρη του Θεού.”
“Οι Άγιοι που τιμούμε σήμερα έδωσαν την ζωή τους στην υπηρεσία των ανθρώπων κάνοντας διπλή εργασία. Η μια ήταν η πνευματική διάγνωση, έκαναν όμως και την επιστημονική διάγνωση και έτσι κέρδιζαν ανθρώπους για την βασιλεία του Θεού, αλλά και βοηθούν χωρίς χρήματα ιατρικά” – πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μάξιμος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα των Αγίων Αναργύρων, τονίζοντας ότι “ο καθένας να δίνει και να βοηθά με ανιδιοτελή αγάπη όσο μπορεί.”
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν επιτρέπεται

Δεν επιτρέπεται στον άνθρωπο να διασφαλίζει την ευτυχία του με το έγκλημα.   Βιττόριο Αλφιέρι (Ιταλός δραματουργός) … [...]

Ραβάσια Μεγίστης Λαύρας (1912-1913), «Η περίοδος της απελευθέρωσης του Αγίου Όρους και των ρωσικών διεκδικήσεων»

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, στις 19:00 στην Αίθουσα Τελετών Παλαιού Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση … [...]