Ετήσιο Μνημόσυνο Αρχιμ. Δημητρίου Ζώρζου (ΦΩΤΟ)

Του Μπλάνη Σωτηρίου

Με την κατά Θεόν ελπίδα και την κατ’ άνθρωπον θλίψη τελέσθηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, το Ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Δημητρίου Ζώρζου, Συνταγματάρχη του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων. 
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κερατέας, πλαισιούμενος από τους εφημέριους του Ναού, τον Αναπληρωτή Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μωραΐτη και τον Πρωτοπρεσβύτερο Αναστάσιο Χούντα, τον Πρωτοπρεσβύτερο Προκόπιο Ορφανό και τον Πρεσβύτερο Αναστάσιο Κολοβό. 
Στην επιμνημόσυνη δέηση, εκτός από τον Πανιερώτατο και τους παραπάνω ιερείς, έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, Υπέρτιμος και Έξαρχος  Παραθαλασσίας Αφρικής, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και φίλος του εκλιπόντος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Εμμανουήλ, Συνταγματάρχης Σ.Σ.Ι και ο Ιερομ. Μιχαήλ Λιούμης.
Οι οικείοι του και τα πνευματικά παιδιά του μακαριστού Αρχιμανδρίτη άκουσαν τον Πανιερώτατο , πνευματικό πατέρα του, να τους μιλά με λόγους παραμυθίας και να ευλογεί τον Θεό για την εν ζωή δράση του πατρός Δημητρίου.
Έπειτα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γεώργιος, ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ , εξέφρασε τα συλλυπητήρια εκ μέρους του Μακαριωτάτου προς την οικογένεια του εκλιπόντος στρατιωτικού ιεροκήρυκος.
Μετά το πέρας της Θειας Λειτουργίας , ο Πρωτοπρεσβύτερος Προκόπιος Ορφανός τέλεσε μαζί με τον Πρεσβύτερο Αναστάσιο Κολοβό τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Αρχιμανδρίτη στο κοιμητήριο Κερατέας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενα πετραδάκι στο πέδιλό μου

Τ'Αη Λιά πήγαινα πάντα στην θειά μου που μένει έξω από την πόλη σε μιαν εξοχή, κάτω από τον λόφο όπου δεσπόζει το εκκλησάκι του Προφήτη. Από την παραμονή πήγαινα και … [...]