Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού Αρχιμ. Μαξίμου Ψιλόπουλου (ΦΩΤΟ)

Το πρωί του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, μετέβει εις την Ιερά Μόνη Αναστάσεως του Κυρίου-Εμμαούς, όπου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία του ετησίου Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιμ. π. Μαξίμου Ψιλόπουλου, Κτίτωρος και Γέροντος της Μονής.
Καθ’όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, παρέστη συπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαλάουι κ. Φώτιος, ενώ τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν πολλοί Ιερείς με επικεφαλή τον νέο Πνευματικό του Ησυχαστηρίου Παν. Αρχιμ. π. Πολύκαρπο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κομνήνειου (Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου) Στομίου Λάρισας.
Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθαν στην μνήμη του π. Μαξίμου, τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Σωτήριος Κούβελας, ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου διά την νόσον του Altheimer της καθ΄ Ιεράς Μητροπόλεως κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, η Καθηγήτρια Νευρολογίας κα. Βασιλική Κώνστα, αντιπροσωπίες Μοναχών και Μοναζουσών, εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητος του Α.Π.Θ., καθώς επίσης και πολλά πνευματικά παιδιά του αοιδίμου Γέροντος.
Ακολούθησε Αρχιερατικό Τρισάγιο υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου, επί του τάφου του π. Μαξίμου ο οποίος και ευρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Καθολικού, ενώ εν συνεχεία στο Αρχονταρίκι της Μονής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του μακαριστού γέροντα με ομιλητές τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, και τους Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρους π. Ιωάννη Σκιαδαρέση, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και π. Γρηγόριο Σταμκόπουλο, Καθηγητή της Α.Ε.Α.Θ., οι οποίοι και σκιαγράφησαν την προσωπικότητα του αοιδίμου, ενώ στο τέλος διενεμήθη προς όλους ως ευλογία η νέα έκδοση της Μονής με τίτλο «Η Βασιλεία του Θεού εντός υμών εστίν», η οποία και περιέχει απομαγνητοφωνημένες ομιλίες και κηρύγματα του μακαριστού Γέροντα.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]