Ετήσιο Μνημόσυνο πρώην Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου Δρόσου

Την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020 η Εκκλησία των Σερβίων τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του Σεβασμιοτάτου πρώην Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου Δρόσου και το δεκαετές μνημόσυνο του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου Ιωσήφ Τζάλλα.
Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Καρπενησίου κ. Γεώργιος και ο οικείος ποιμενάρχης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.
Τους δύο Μητροπολίτες πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης Αρχιμ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, καθώς και οι ιερείς της περιοχής των Σερβίων.
Οι δύο εκλιπόντες Κληρικοί υπηρέτησαν στα Σέρβια και συγκεκριμένα στον Καθεδρικό ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής ο μεν πρώτος επί εικοσαετία, ήτοι από του 1959 έως το 1979, οπότε και εξελέγη μητροπολίτης Καρπενησίου ο δε δεύτερος επί τριάντα χρόνια από του 1979 έως το 2009, οπότε και εκοιμήθη.
Η προσφορά και των δύο στα Σέρβια ήταν σημαντική πολύ καθόσον το έργο τους ήταν όχι μόνο η Θεία Λατρεία αλλά και η κατήχηση και η κάθε είδους διακονία προς το ποίμνιο.
Και οι δύο υπηρέτησαν ως εφημέριοι στην Ενορία της Αγίας Κυριακής Σερβίων και ως Αρχιερατικοί Επίτροποι στην Επαρχία Σερβίων με αγάπη, απλότητα, πραότητα, ανιδιοτέλεια και πλήρη αφοσίωση στο ποίμνιο.
Δεν έλειψε από την Εκκλησία ο Θείος Λόγος, δεν έλειψε από την τοπική κοινωνία ο πνευματικός πατέρας και ο πνευματικός σύμβουλος ιδιαίτερα των νέων με τα εβδομαδιαία μαθήματα που γινόταν.
Είχαν συνεχώς και διατηρούσαν προσωπική επαφή με τα παιδια φροντίζοντας με αγάπη και σεβασμό στην προσωπικότητά τους να μεταφέρουν το μήνυμα του Ευαγγελίου στην καρδιά τους.
Στην Θεία Λειτουργία και στην τέλεση των μνημοσύνων παρέστησαν πλήθος κόσμου και οι τοπικές αρχές της περιοχής των Σερβίων.
Η κοινωνία των Σερβίων τους θυμάται με σεβασμό και αγάπη, τους μνημονεύει, τελεί τα μνημόσυνά τους και παρακαλεί να έχει πλούσια την ευχή τους.
Ας είναι Αιωνία η μνήμη τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

MONASTERIES OF GREECE – Μοναστήρια της Ελλάδας

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα ελληνικά Ορθόδοξα Μοναστήρια από τον Συγγραφέα, Φωτογράφο και Εκδότη Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Το βιβλίο περιέχει πάνω από 600 φωτογραφίες υψηλής … [...]

Μέχρι πότε μας συγχωρεί ο Θεός;

Κάποιος αδελφός ρώτησε τον αββά Ποιμένα: Αν ένας άνθρωπος πέσει σε κάποιο αμάρτημα και μετανοήσει, τον συγχωρεί ο Θεός; Ο γέροντας του αποκρίθηκε: Ο Θεός που έδωσε … [...]

Παραδείγματα πειρασμών

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτη στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. %audio% … [...]

Ο Νώε και ο κατακλυσμός

Καθώς η ιστορία της Δημιουργίας συνεχίζεται στη «Γένεση», διαβάζουμε τη γνωστή ιστορία του Νώε και του κατακλυσμού, ενός γεγονότος που υπάρχει στη συλλογική μνήμη και … [...]