Ευγνωμοσύνη για την αγάπη του Θεού

 
Στο κατώφλι του νέου έτους, ας σκεφθούμε τι μεγάλη του Θεού δωρεά είναι αυτή! Η είσοδός μας στο νέο έτος αποτελεί για τον καθένα μας χωριστά, μια ακόμη προθεσμία και ευκαιρία που μας χαρίζει «ο καιρούς και χρόνους εν τη ιδία εξουσία θέμενος» πανοικτίρμων και πολυεύσπλαχνος Κύριος και Θεός μας, για να φθάσουμε στον τελικό σκοπό της ζωής: να πετύχουμε το «καθ’ ομοίωσιν» δηλαδή απλά τη σωτηρία της ψυχής μας. Όπως προτρέπει σχετικά και ο Απόστολος Πέτρος: «κατά τον καλέσαντα υμάς άγιον και αυτοί άγιοι εν πάση αναστροφή γενήθητε» (Α’ Πετρ. α’ 15). Δηλαδή σύμφωνα με το παράδειγμα του αγίου Θεού, που σας κάλεσε, γίνετε και εσείς άγιοι σε κάθε περίπτωση και σε κάθε τρόπο της συμπεριφοράς σας. Αυτός είναι ο σπουδαιότερος και υψηλότερος στόχος μας. Ας μην τον λησμονούμε. Όλα τα άλλα στη ζωή μας, η μόρφωση και ο επιστημονικός καταρτισμός, η επιτυχία στο επάγγελμα, οι θέσεις και τα αξιώματα, τα υλικά αγαθά και ο,τιδήποτε άλλο, είναι τα μέσα και οι τρόποι, με τους οποίους ο καθένας θα πετύχει το σκοπό της ζωής.
Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα, τις πνευματικές και υλικές φτώχιες μας, τις απαισιόδοξες προβλέψεις και μιζέριες, ας αφήσουμε, στην καινούργια χρονιά, την καρδιά μας να γεμίζει από ευγνωμοσύνη για την αγάπη του Θεού. Κι ας εργαστούμε συστηματικώτερα για την προσωπική μας πνευματική μας προκοπή, για «την ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος», ώστε το νέο έτος να είναι πράγματι σωτήριο, ευλογημένο και γεμάτο από τις δωρεές του ελεήμονος Θεού και Πατέρα μας.
 
Καλή χρονιά σε όλους σας, στις οικογένειές σας
Ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος..»

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία της … [...]