«Ευλογημένη Οικογένεια και Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης»

Του Θανάση Βλάχου

Στην τεράστια σημασία της Ευλογημένης οικογένειας και τον Όσιο Παϊσιο Αγιορείτη ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας με πρωτοβουλία του σωματείου «Ενωμένη Ρωμιοσύνη».
Το πολυπληθές ακροατήριο παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή τις καθόλα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τον Τοποτηρητή της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ευλογημένη Οικογένεια» τονίζοντας πως: ”Ευλογημένη οικογένεια είναι αυτή που ζει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και μπορεί να αντιμετωπίζει τα πάντα με αγάπη και πίστη προς Αυτόν”.
Στην συνέχεια ακολούθησε η εισήγηση του Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ευλογημένη Οικογένεια και Όσιος Παϊσιος» που έδωσε το στίγμα του προς τους πιστούς με τις πατρικές του συμβουλές.
Τέλος να σημειωθεί ότι η εκδήλωση διανθίστηκε και από ύμνους του Οσίου που απέδωσε ο Χορός «Το Μετεωρίτικο Ψαλτήρι». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποση ωρα να προσευχομαι;

Ρώτησα κάποτε ένα νέο 16 ετών:-Αγαπάς, παιδί μου, το Θεό;-Τον αγαπώ πολύ, πάτερ μου, μου απάντησε αυθόρμητα.-Προσεύχεσαι σ’ Αυτόν τακτικά;-Όχι! μου είπε με ειλικρίνεια.Ο … [...]