Ευρίπου: ''Οι άνθρωποι αγαπούν μονό αυτούς που τους συμφέρει, ο Θεός όμως αγαπά τους πάντες''

Άρτα | Γαβριήλ Λεπενιώτης

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης προεξήρχε του Αρχιερατικού Συλλείτουργου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.
Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στα λόγια του Αποστόλου Μάρκου «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθήτω μοι» (Μάρκ. η΄ 34).
“Αν ακολουθούμε το Εγώ μας, δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε Εκείνον. Ο Άγιος Δημήτριος αυτή τη σωτήριο φωνή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ακολούθησε. Βγήκε από τον εαυτό του, αγκάλιασε τον Σταυρό και οικειώθηκε την Θεία Αγάπη” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.
Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Ευρίπου τόνισε: “Οι άνθρωποι αγαπούν μονό αυτούς που τους συμφέρει, ο Θεός όμως αγαπά τους πάντες. Το απέδειξε με την Σταυρική του Θυσία, ξεδιπλώνοντας συγχρόνως και τη Αγάπη του πάνω στο ικρίωμα του Γολγοθά. Η αγάπη αυτή είναι που συγκλόνισε και τον Άγιο Δημήτριο αφήνοντας πίσω αξιώματα, καριέρα, τιμές, για να ακολουθήσει τον Ιησού Χριστό”.
Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε: “Η καρδιά του Αγίου Δημητρίου ήταν δοσμένη σε Αυτόν και από το κήρυγμα του Ιησού Χριστού το να πει στους συνανθρώπους του αυτά που πίστευε όχι ως ιδεολογία, η πίστις στον Χριστό δεν είναι ιδεολογία, είναι η αληθινή ζωή η Αλήθεια”.
Τέλος να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του στην εορτή του Μητροπολιτικού Ναού στην Άρτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρωσίας πραγματοποίησε προσκύνημα σε ιερά σεβάσματα της Αιγύπτου

Κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και προσκλήσεως του Πατριάρχη των Κοπτών Θεοδώρου Β’ αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας … [...]

Ο φύλακας Άγγελος κάθε ανθρώπου

Στην αρχή του Συμβόλου της Πίστεως ομολογούμε πίστη στον Θεό «ποιητήν οὐρανοῦ καί γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καί ἀοράτων». Μεταξύ αυτών των αοράτων … [...]

Ο λαγός και η χελώνα

– Ποιος θα τρέξει μαζί μου σήμερα; ……………… – Κανείς λοιπόν… Μα βέβαια, ποιος μπορεί να τα βάλει με τα πιο γρήγορα πόδια του κόσμου! Ο κυρ λαγός καθημερινά … [...]