Ευρίπου Χρυσόστομος: ''Στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού φανερώνεται ο αληθινός Θεός'' (ΦΩΤΟ)

Πέραμα | Δήμητρα Παναγοπούλου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου πολιούχου Περάματος, χοροστάτησε σήμερα Κυριακή Ε’ Ματθαίου, 21 Ιουλίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.
Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Πάτρας, ο συνεφημέριος του πρεσβύτερος π. Νεκτάριος Παπαδάκης και πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας και άλλων Μητροπόλεων.
‘’Η τήρηση του νόμου αυτή καθ’ αυτή δεν σώζει τον άνθρωπο αλλά η πίστη σώζει τον ανθρωπο. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Θεού, εννοώντας τη σχέση του με το Θεό. Στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού φανερώνεται ο αληθινός Θεός’’ ανέφερε στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.
‘’Καλούμεθα εμείς οι χριστιανοί να βγούμε από τη θρησκοληψία και να φτάσουμε στο ύψος της Θεογνωσίας, να γνωρίσουμε τον αληθινό Θεό, δια της προσευχής, της μετανοίας, της ταπεινώσεως. Έτσι ήταν και ο βίος του μακαριστού Πρεσβυτέρου Χρήτου Παυλάκη του οποίου τελούμε σήμερα το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο. Με ζήλο Θεού κατ’ επίγνωση, ήταν ο μακαριστός π. Χρήστος. Υπήρξε μια πραγματική ευλογία τόσο για την ενορία του Αγίου Νικολάου όσο και για τη Μητρόπολη Νικαίας.’’ ανέφερε σε άλλο σημείο.
Κλείνοντας μετέφερε την πατρική αγάπη και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου σε όλους αλλά κυρίως στην πρρεσβυτέρα, τα παιδιά του και τα εγγόνια του του μακαριστού π. Χρήστου. Αμέσως μετά και προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας λειτουργίας τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του προς Κύριον εκδημήσαντος αοιδίμου πρεσβυτέρου Χρήστου Παυλάκου, του επί πεντηκονταετίας διακονούντα στην ενορία του Αγίου Νικολάου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12404 – Το θέλημα του Θεού, η Παναγία

«Ιδού η δούλη Κυρίου» ακούστηκε από τα αγιασμένα χείλη της Παρθένου, καθώς έσκυβε το κεφάλι της εμπρός στο θέλημα του Θεού.Το θέλημα του Θεού είναι η σωτηρία του ανθρώπου … [...]

EΝΦΙΑ-λωμένη μεταπατερική «θεολογία»

Γράφει ο Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης στην Romfea.gr Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ Ο Πέτρος Βασιλειάδης, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη Κ΄ (20η) του μηνός Αυγούστου, μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου ΣΑΜΟΥΗΛ.

Σαμουήλ ο ένδοξος Προφήτης κατήγετο εκ της Αρμαθαίμ Σιφά, εκ του όρους Εφραίμ, υιός ων Ελκανά και Άννης της Προφήτιδος. Ο δε Ελκανά έχων δύο γυναίκας, εκ των οποίων η μεν … [...]