Ζήτησαν από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να μην μνημονεύσει τον Επιφάνιο

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Στην Κύπρο έφτασε σήμερα, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄.
Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας μετέβη στην Μεγαλόνησο για τους πανηγυρικούς εορτασμούς, του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος πολιούχου της Λεμεσού.
Φέτος συμπληρώνονται 1400 χρόνια από τη μακαρία κοίμηση του Αγίου Ιωάννου, και την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου θα τελεστεί πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ενώ την Τρίτη 13 Νοεμβρίου Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.
Στους φετινούς εορτασμούς θα προεξάρχει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος χθες, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 αναγνώρισε την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου, ξαφνιάστηκαν με την απόφαση του Πατριάρχη Θεοδώρου Β΄.
Οι εορτασμοί πραγματοποιούνται σε μια περιοχή που το ρωσικό στοιχείο είναι έντονο, κάτι που έχει προκαλέσει σύγχυση και προβληματισμό τόσο στην Ιερά Μητρόπολη όσο και σε άλλους Ιεράρχες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, έχει ξεκαθαρίσει την θέση του σχετικά με την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία.
Ασφαλείς πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι μετά από διαπραγματεύσεις, ζητήθηκε από τον Πατριάρχη Θεόδωρο να μην μνημονεύσει τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών Ιεράρχης από την συνοδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, προσπάθησε να τους πείσει να αλλάξουν γνώμη, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.
Η Εκκλησία της Κύπρου δεν έχει προβεί σε αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι η Κύπρος κρατά ουδέτερη στάση.
Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα παραμείνει στην Κύπρο και για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, παρόλο αυτά δεν θα λάβει μέρος στο συλλείτουργο.
(!) Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12752 – Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τίμησε τη προσφορά ενός σπουδαίου μελετητή του Αγίου Όρους

Ένας παλαιογράφος και κωδικολόγος με 50 χρόνια εμπειρίας στη μελέτη των βιβλιοθηκών του Αγίου ΌρουςΤο έργο του διαπρεπούς και διεθνούς κύρους παλαιογράφου και κωδικολόγου … [...]

12748 – Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δίδαξε σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς υποτρόφους στο Βατοπαίδι

Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου ε.ε. ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, προκειμένου να συμμετάσχη ως διδάσκων … [...]