Ζαπορόζιε Λουκάς: ''Ο Ποροσένκο είναι ένας σύγχρονος διώκτης της Εκκλησίας''

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μητροπολίτη Ζαπορόζιε Λουκά, αμέσως μετά, την επιστροφή του από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας.
Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε, είναι ο δεύτερος Ιεράρχης της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο οποίος δέχθηκε κλήση για ανάκριση από την Κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Λουκάς ανέφερε ότι ένας αξιωματικός της Υπηρεσίας Ασφαλείας του τηλεφώνησε και τον προσκάλεσε στο γραφείο του για κατάθεση, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος απάντησε θετικά, ενημερώνοντας όμως ότι θα μεταβεί εκεί με τον δικηγόρο του.
“Η συνομιλία υπήρξε σωστή. Με ρώτησαν που ταξιδεύω στο εξωτερικό, τι είδους μεταφορές κάνω, είτε περνάω από κανονικό διάδρομο, είτε από ειδικό ως απλός πολίτης. Απάντησα ότι, ως απλός πολίτης της Ουκρανίας, δεν έχω κανένα προνόμιο, δεν έχω διπλωματικό διαβατήριο και περιμένω στην ουρά όπως όλοι. Επίσης με ρώτησαν αν με προσέγγισε κάποιος στο εξωτερικό να μου προσφέρει κάτι, η μια συνεργασία που θα έπρεπε η Υπηρεσία να το ξέρει. Ερωτήσεις σχετικά για την Αυτοκεφαλία δεν με ρώτησαν, ενώ δεν μου δόθηκε να υπογράψω κανένα έγγραφο” – αναφέρει στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Λουκάς.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε τονίζει ότι “είμαι Επίσκοπος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με επικεφαλής τον ευλογημένο Μητροπολίτη Ονούφριο. Έδωσα όρκο στον Μητροπολίτη Κίεβο και στην Ιερά Σύνοδο. Δεν έχω κανένα δικαίωμα να σπάσω τον όρκο μου, αν το κάνω, θα είμαι ένοχος. Δεν με φοβίζουν τα ΜΜΕ που με στοχοποιούν, διότι απλά λέω την αλήθεια”.
“Σήμερα μας καλούν για μια απλή συνομιλία. Αύριο όμως τι θα γίνει; Οι άνθρωποι που το διοργανώνουν αυτό, έχουν μολύνει την ψυχή τους με την αμαρτία του μίσους. Από την απελπισία τους, τον θυμό και το μίσος προσπαθούν να μας βλάψουν” – υπογράμμισε επίσης ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Λουκάς τόνισε: “Η Εκκλησία μας έδειξε ενότητα, με 82 Ιεράρχες να δηλώνουν την υποστήριξή τους στο υπάρχον καθεστώς της Εκκλησίας μας, υπό την ηγεσία του Μητροπολίτη Ονουφρίου. Αυτό δεν άρεσε φαίνεται στο σύχρονο διώκτη της Εκκλησίας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει”.
{youtube}7GSZHAFkyX4{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έ.έ., Διεθνή Επιστημονική … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος … [...]